Kinesisk beväpnad polis påstås ligga bakom knivattacker
Efter den senaste tidens attacker på Hongkongmedier, bland annat en knivattack på en före detta redaktör, deltog 13 000 personer i en parad mot våldet, som hölls av nyhetsorganisationer den 2 mars. En initierad källa säger nu att både denna och andra uppmärksammade attacker utförts av Kinas beväpnade polis. (Foto: Epoch Times)


Den brutala attacken på den före detta redaktören Kevin Lau har hittills inte kunnat lösas av Hongkongs polis, men en initierad källa har exklusivt berättat för Epoch Times att gärningsmännen tillhörde den beväpnade kinesiska polisen.

Lau, som tidigare i år fick sparken från sitt jobb som chefredaktör på tidningen Ming Pao, höggs ner för två veckor sedan av okända gärningsmän. Han skickades till sjukhus för akutvård, och Hongkongpolisen började genast söka efter angriparna.

Hongkongpolisen sade att de skulle undersöka saken noggrant och att de inte tänkte tolerera ett sådant våldsamt angrepp på någon, oavsett bakgrund, nationalitet, kön, identitet eller social status. Två dagar senare meddelade polisen att de förmodade gärningsmännen hade flytt tillbaka till det kinesiska fastlandet, vilket antydde att det var därifrån de ursprungligen kom.

Enligt en anonym initierad källa i kommunistpartiets ledning utfördes både angreppet på Lau och massakern på järnvägsstationen i Kunming av en särskild gren inom den kinesiska beväpnade polisen som kontrolleras av Zen Qinhong. Zen är kommunistpartiets spionchef och tidigare medlem av politbyråns ständiga utskott, som i praktiken styr landet.

Enligt källan kommer de här beväpnade specialenheterna oftast från landet. De försöker göra karriär, de är hjärntvättade med Mao Zedongs läror och de har utfört många sådana här uppdrag tidigare.

De här personerna missar aldrig ett tillfälle att utföra den här typen av uppdrag, och de flyr genast tillbaka till det kinesiska fastlandet efter att ha utfört ett överfall i Hongkong, enligt källan.

Källan sade vidare till Epoch Times att Zen etablerade den beväpnade polisen, som omfattar flera miljoner man, för att tjäna som en ”privatarmé” åt den förre kommunistpartiledaren Jiang Zemin, och att tanken var att den skulle kunna mäta sig med konventionella styrkor. Xi Jinping har nu börjat ta kontroll över Jiangs styrkor, och kampen mellan Xis och Jiangs fraktioner inom partiet har kommit till en historiskt viktig punkt.

Källan tillade att han tror att attacken på Lau är en signal från Jiangs fraktion, och att angriparna återvände till fastlandet under Zens beväpnade styrkors beskydd.

Andra initierade källor har också berättat att de attacker mot personer inom Hongkongmedia som utförts på senare år, inklusive de på cheferna för iSun Affairs, Apple Daily och am730, samtliga utfördes av statliga säkerhetsagenter och beväpnad polis som mobiliserats av Zen.

Gärningsmännen flydde alla till det kinesiska fastlandet efter brotten på ett nästan identiskt sätt, och skyddades av militären, enligt källorna. Hongkongpolisen har därför inte kunnat få tag i dem.

Översatt från engelska