Kinesisk avhoppare brinner för demokrati i Kina
Jia Jia vädjar till KKP-medlemmar att hoppa av partiet, vid en demonstration i Malaysia. (Foto: Epoch Times)


Sedan Jia Jia, före detta generalsekreterare för Shanxiprovinsens vetenskapliga och teknologiska expertförening i Kina, kom till Malaysia har han noga bevakats av agenter från det kinesiska kommunistpartiet, KKP. Trots att hans säkerhet står på spel och att han utsatts för bland annat datorstöld av KKP, säger han att han tänker fortsätta att öppet tala om och exponera KKP:s brott utan betänkligheter. Han gör det för 1,3 miljarder kinesers framtids skull.

Jia har flera gånger vädjat till de spioner som fortfarande arbetar för KKP att ”upphöra samarbetet med KKP och dess omoraliska verksamheter och istället hoppa av och överge partiet eftersom dess kollaps numera är en överhängande och obestridlig realitet.”

Den 29 december stals Jias laptop då han satt i en affär i ett köpcenter. Datorn var placerad under Jias ben och han säger det borde ha varit omöjligt att ta den därifrån obemärkt. Först när han ställde sig upp märkte han dock att datorn var borta och han drog slutsatsen att den måste ha stulits av en professionell agent. I datorn fanns mycket viktig information och Jia misstänker att KKP genom denna vill komma åt namn på reformförespråkare inom partiet, regeringen och de väpnade styrkorna för att kunna eliminera alla ”anti-revolutionära” krafter.

Jia berättar att han blivit skuggad av kinesiska agenter både på allmänna platser och kring där han bor.

Enligt Jia är KKP:s verksamhet i Malaysia ännu mer intensiv än i Thailand och han är inte förvånad över att man vill röja honom ur vägen:

– Jag sade en gång att det centrala KKP är orsaken till allt kaos, alla tragedier och all brottslighet i Kina. Jag tänker mycket på alla de miljoner medlemmarna i KKP. De är också offer för KKP:s grymma styre och många av dem längtar efter demokrati och frihet i Kina.

Jia tror att KKP väntar på rätt tillfälle för att föra honom tillbaka till Kina. Detta skulle utgöra en varning till dem som vill hoppa av KKP, liksom till den demokratiska rörelsen i Fastlandskina. Han säger:

– För tillfället avhåller sig KKP från att döda mig. Att döda mig nu skulle definitivt skapa en ännu större opinion bland de reformvänliga inom partiet, regeringen och de väpnade styrkorna.

Slutligen säger Jia att han tänker fortsätta att tala öppet.

– Det jag har gjort efter att ha lämnat Kina är exakt vad KKP fruktar mest: exponering.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-1-12/50396.html