Kinesisk avhoppare anser att kommunistregimen är döende
Jia Jia möter media vid ankomsten till Indonesien. (Foto: Epoch Times)


Förre generalsekreteraren för vetenskaps- och teknologiföreningen i Shanxiprovinsen, Jia Jia, som hoppade av till Taiwan den 23 oktober förra året, avreste till Indonesien den 24 januari efter att ha besökt några asiatiska länder. Jia säger att det kinesiska kommunistpartiets inflytande nu växt till att innefatta länder i Sydostasien. Han anser emellertid att kommunistregimen är döende och vädjade till allmänheten att inte vara rädd för att öppet fördöma kommunistpartiet för att stoppa dess tyranni.

Under en intervju säger Jia att kommunistpartiet håller på att komma till vägs ände, och att det är korrupt, inkompetent och reaktionärt. Han tror att den nya politiska reformen i Fastlandskina som nyligen kommit igång nu opererar för fullt. Inom centralkommittén har en stark reformgrupp bildats och en allvarlig klyfta har uppstått mellan reformgruppen och de konservativa. Denna ”goda situation” är fördelaktig för reformgruppen. Jia säger att han kommer att fortsätta att göra som han vill, vilket är att förespråka en reform av det politiska systemet i Kina.

Under sina besök i flera länder i Asien har Jia observerat det kinesiska kommunistpartiets inflytande i Sydostasien. När han var i Malaysia sade en polis till honom att den Malaysiska regeringen vill hålla sig väl med kinesiska kommunistpartiet.

Jia säger att kommunistpartiet och Kina är två olika saker. Om den malaysiska regeringen vill ha en bra relation med kommunistpartiet kommer de att förlora stödet från 1,3 miljarder människor i Kina.

Enligt Jia så innebär förespråkande av demokrati i Kina också att man räddar livet på kommunistpartimedlemmar. Han förklarar hur kommunistpartiet har beordrat 70 miljoner medlemmar att uppmana till extremt våld mot det kinesiska folket, däribland Falun Gong-utövare, och hetsar folket till att slåss inbördes. Meningen med hans avhopp är att tala om för partimedlemmarna och resten av det kinesiska folket att de alla är offer för kommunistregimen. Alla människor hoppas på demokrati och frihet i Kina, så de borde vara vänner och inte fiender.

Jia påpekar att han fortfarande reser runt och behöver en fast punkt från vilken han kan fortsätta med sin kampanj för politisk systemreform i Kina. Han tror att agenter för kommunistpartiet har förföljt honom överallt och att de kan tänkas försöka kidnappa honom för att ta honom tillbaka till Kina, som ett försök att attackera vågen av utträden ur kommunistpartiet och försöka hejda reformer. Jia önskar att det internationella samfundet fortsätter att uppmärksamma hans situation och att ett demokratiskt land ska erbjuda honom asyl.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-1-26/50945.html