Kineser: Vi är tacksamma mot Epoch Times för denna plattform
De kinesiska tecknen ovan betyder, avsäg dig från partiet. (Foto: Epoch Times)


Redaktörens anmärkning: Epoch Times publicerar här direktöversatta uttalanden från kineser som lämnat det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. Sådana uttalanden skickas in till en sajt knuten till den kinesiska upplagan av Epoch Times, Dajiyuan.

Rörelsen att avsäga sig, gå ur, eller lämna kommunistpartiet, som kallas ”Tuidang” på kinesiska, startade i slutet av 2004, strax efter att Epoch Times publicerat Nio kommentarer om kommunistpartiet, en serie ledarartiklar som utforskar kommunistpartiets natur och historia. Uttalandena ger en sällsynt och rak inblick i historien. Kineser vänder kommunistpartiet ryggen, och väljer samvete framför bekvämlighet och går fredligt in i ett framtida Kina utan partiets styre.

Här presenteras ett urval av Tuidang-uttalanden (lämna partiet) som lämnats av kineser den 15-17 oktober 2012.

Lämnar de kinesiska unga pionjärerna

Jag flyttade till Kanada när jag var barn, men jag hade redan gått med i de kinesiska unga pionjärerna när jag var i Kina. Jag blev förfärad när jag hörde att kommunistpartiet skördar organ från människor medan de fortfarande lever. Jag vill gå ur de unga pionjärerna och klart separera mig från detta ruttna och degenererade kommunistpartiimperium för att rädda mig själv från att gå under med det.

Jay, Kanada

15 oktober 2012, 13:24

Deklaration om utträde ur kommunistpartiet och dess underorganisationer

Efter att ha läst de Nio kommentarerna om kommunistpartiet såg jag vilka katastrofer partiet har bringat mänskligheten i. I nästan ett sekel har det onda partiets fruktansvärda politik dödat 80 miljoner kineser. Dess onda politiska kampanjer förstörde 5 000 år av kinesisk historia, och gjorde det kinesiska folket omoraliskt, opålitligt och själviskt. Kina är nu en nation som andra nationer ser ner på.

Vi tror nu att endast utan partiet kan det bli ett nytt Kina, en förnyelse av Kinas 5 000-åriga kultur och välsignelser till mänskligheten. Vi är tacksamma mot Epoch Times för denna plattform där man kan träda ur kommunistpartiet.

Vi ber uppriktigt om att varje kines samvete ska vakna. Först när alla kineser kan träda fram med ett litet steg, kan Kina ta ett stort språng framåt. Vakna upp, 1,3 miljarder kineser, låt oss helt överge partiet och hitta en ljus framtid!

Zhang Hong, Wang Zhenhua, Lv Qiming med flera (totalt 143 personer),

Gansuprovinsen, Kina

15 oktober 2012, 22:27

Deklaration om utträde ur det onda Kinesiska kommunistpartiet

Jag är en veteran från röda armén och över 90 år gammal. Jag visste för länge sedan att kommunistpartiet var dåligt. Nu får jag uppleva att träda ur partiet. Jag är mycket glad över att gå med i den grupp som går ur partiet och helt separerar mig från det onda partiet.

Dong Qing, Storbritannien

15 oktober 2012, 23:53

Deklaration om utträde ur det kinesiska ungdomsförbundet

Jag är barn till en högt uppsatt kommunistpartikader. Jag känner till att partiets höga tjänstemän, inklusive mina föräldrar, är korrumperade. Jag visste att partiet förr eller senare skulle förintas, alltsedan min familj skickade mig till Japan innan 4 juni 1989. Sedan flyttade min familj utomlands. Jag började titta på rapporter på New Tang Dynasty (NTD) tv när Bo Xilais fall avslöjades. Jag beundrar att de vågar säga sanningen. Jag bad NTD:s personal att hjälpa mig lämna partiet och dess underorganisationer.

Shan Xia, Japan

16 oktober 2012, 11:32

Jag går frivilligt ur det Kinesiska kommunistpartiet och kommer att hjälpa till att eliminera det

Om jag säger att jag inte kan känna igen kommunistpartiets sanna ansikte så är det för att jag lever i dess system. Partiet är för ondskefullt. Sommaren 2012 blev Liaoning översvämmat och alla de dåliga byggprojekten avslöjades. Dessa byggnader hade alla betalats med folkets surt förvärvade pengar.

Många av mina familjemedlemmar har lidit i händerna på det onda partiet. Min farfars far svalt ihjäl på 1960-talet. Min farfar blev ihjälskjuten av kommunistpartiet. Och min far led av silikos på grund av sitt arbete i en gruva.

Därför vill jag ta hämnd på partiet och uppmana alla ättlingar till de två miljoner godsägare som sköts ihjäl av partiet att stå upp mot partiet.

Vi tillkännager alla tre här våra utträden ur kommunistpartiet, unga pionjärerna och ungdomsförbundet.

Qian Long, Rui Dian, Qui

16 oktober 2012, 23:11

Deklarerar mitt utträde ur det Kinesiska kommunistpartiet

Jag är en kinesisk student som studerar till magisterexamen i USA. Jag har förstått att kommunistpartiet förföljer Falun Gong i Kina och gör onda saker såsom att stjäla organ från människor när de fortfarande lever. Partiet fortsätter att undertrycka yttrandefriheten. När amerikanska kurskamrater frågade mig om vi kan använda Facebook i Kina, visste jag verkligen inte vad jag skulle svara. Fastän jag sade att situationen var likartad vet jag mycket väl i mitt hjärta att det inte finns någon yttrandefrihet i Kina. Jag gick med i ungdomsförbundet och unga pionjärerna, och sedan, påverkad av äldre släktingar, gick jag med i partiet (som en förberedande medlem). Nu förstår jag den verkliga situationen. Jag förklarar mitt utträde ur det onda partiet och dess underorganisationer.

Queen

16 oktober 2012, 23:01

Lämnar kommunistpartiet med ett beslutsamt sinne

Jag blev lurad av partikommitténs ordförande att gå med i partiet när jag började arbeta. Emellertid fanns det ingen ceremoni för utfästelser. Senare besökte jag Sydkorea, Thailand, Hongkong och Macao som turist och fick se Jiang Zemins brott offentliggjorda av utländska medier. Jag tyckte att jag hade blivit lurad i så många år. Jag längtade efter andra länders politiska system, tanke- och yttrandefrihet. Men vi är fattiga människor som inte har någon möjlighet att emigrera till andra länder. Jag kan bara lämna denna onda och hycklande organisation!

Huang Haifeng,

Guangxiprovinsen

16 oktober 2012, 23:46

Deklaration om utträde ur det kinesiska ungdomsförbundet

Det onda kommunistpartiet skapade lögner i böcker, och genom dessa bedrägliga läror kan studenter i Kina inte skilja på bra och dåligt. Allt vad det lär ut är onda tankar; det tränar människor från tidig ålder till att bli korrupta och våldsamma. Nu har Kina fler av människan orsakade katastrofer än naturkatastrofer. Partiet är ett spöke från Väst och det förföljer det kinesiska folket och människor runt om i världen. Jag tänker inte följa denna ondska. Jag förklarar mitt utträde ur partiet och dess underorganisationer för att undvika en katastrof och vara i säkerhet.

Yin Ming, Xu Ming, Cui Ming med flera (totalt 22 personer)

Huludao, Liaoningprovinsen

17 oktober 2012, 22:08

Översatt från engelska.