Kineser stödjer Facklan för mänskliga rättigheter
Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gongs (CIPFG) avdelning i Asien höll presskonferens samtidigt i fem länder. Presskonferensen som organiserades i Hongkong av Situa Hua är den enda som hölls i ett land som är under Kinas kommuniststyre. (Foto: Epoch Times)


Den internationella organisationen ”Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong” (CIPFG) vill den 9 augusti tända en fackla för mänskliga rättigheter i Grekland och detta har vunnit oerhört mycket stöd från kineser. ”National Alliance of Defending Human Rights and Resisting Violence” har uttalat att de vill delta för att föra facklan vidare.

Pan Qing, representant för National Alliance of Defending Human Rights and Resisting Violence och ordförande för Chinese Freedom and Democratic Party, sade i en intervju för Epoch Times att dessa organisationer vill delta i att föra facklan för mänskliga rättigheter vidare. De skall berätta för världssamfundet att kineserna vill ha mänskliga rättigheter och inte olympiska spel.

Europeiska CIPFG höll i juli presskonferens i London där man formellt tillkännagav att den 9 augusti kommer Facklan för mänskliga rättigheter att globalt tändas i Aten. CIPFG berättade också att denna plan har vunnit stöd från världssamfundet, inklusive allt fler kineser.

Pan Qing: Världssamfundet måste uppmärksamma KKP:s brott

– Vi kommer att vara med genom hela vägen. Vart än facklan går kommer vi att sprida nyheterna till lokala regeringar, kongresser, föreningar för mänskliga rättigheter och mediakanaler. Vi vill också sända relaterad information till människor i fastlandskina där olika illdåd som KKP har gjort mot sitt eget folk avslöjas, speciellt det extremt barbariska brottet av organskörd från levande Falun Gong-utövare, sade Pan.

Pan fortsatte med att den grymma förföljelsen av Falun Gong och brottet om organskörden inte fullständigt har avslöjats för världen. Medan man för Facklan för mänskliga rättigheter vidare måste dessa brott göras kända för vår civilisation på 2000-talet.

Pan anser att världssamfundet har låtsats som om dessa illdåd inte existerar, och huvudsakligen på grund av Kinas enorma ekonomiska inflytande på dem. De internationella mediakanalerna och människor med samvete som söker rättvisa, borde tala ut och tillsammans kräva att världssamfundet skall medge KKP:s brott.

”Brev till alla kinesiska medborgare” och CIPFG:s uttalande publicerade samma dag

På Capital Hill i Kanada offentliggjorde CIPFG i maj ett uttalande om att ”De olympiska spelen och kränkningarna mot mänskliga rättigheter kan inte ske samtidigt i Kina.” Chinese Freedom and Democratic Party publicerade sitt uttalande samma dag – ”Pekings olympiska spel: Brott under nationell anda – Brev till alla kinesiska medborgare.”

Brevet pekade ut att majoriteten av det kinesiska folket brottas med fattigdom och att deras grundläggande utbildning och medicinsk försäkringar kan inte garanteras. Människorna som berättar sanningen döms till fängelse. Människorna kan inte tänka fritt och inte heller kan de välja sina egna ledare. ”Var finns lycka, värdighet och nationell stolthet? Just nu är de olympiska spelen inte det som vår nation behöver vad beträffar gloria och stolthet, i stället är det en skam för oss alla.”

Folk från Heilongjiangprovinsen: ”Vi vill inte ha olympiska spel, vi vill ha mänskliga rättigheter”

Minst 40 000 lantbrukare i staden Fujin Heilongjiangprovinsen som hade förlorat sina marker till regeringen under de senaste tolv åren sade i juni 2007: ”Vi vill inte ha olympiska spel, vi vill ha mänskliga rättigheter.” Inom en månad hade över 11 000 personer inklusive gruvarbetarna som förlorat sina jobb och lantbrukare som förlorat sina marker i staden Jixi i Heilongiangprovinsen samt människor från Shanghai undertecknat med sina namn till stöd för denna petition.

KKP arresterade några lantbrukarrepresentanter i Heilongjiangprovinsen. Men samtidigt har lokala lantbrukare fortsatt att underteckna petitionen med sina riktiga namn och namnen har utan avbrott sänts utomlands.

National Alliance of Defending Human Rights and Resisting Violence under Chinese Freedom and Democratic Party grundades den 28 juni 2007. Samma dag publicerade de ett offentligt uttalande där man uppmanade människor från alla samhällsgrupper att bilda en ickevålds-förening för att upplösa KKP:s tyranni. Pan sade att inom en mycket kort tid hade de fått många gensvar från olika delar av Kina.

Pan Qing sade: ”Vi behöver inte olympiska spel, vi behöver mänskliga rättigheter.” Pan tror att den olympiska andan skulle bli förstörd om man höll de olympiska spelen och stöttade dem i Kina nu där den aktuella situationen för mänskliga rättigheter har försämrats i sådan förfärlig utsträckning, och människorna är olyckliga.

Han sade att när man för facklan för mänskliga rättigheter vidare skulle man kunna höra rösterna och önskemålen från det kinesiska folket över hela världen och gensvaren från världssamfundet skulle stödja Kinas befolkning. ”Vi stöder därför mycket gärna facklan för mänskliga rättigheter,” sade Pan. Han hoppas också på att alla runt om i världen berörs av önskemålen från lantbrukarna i Fujinregionen som har berövats sina marker.

Kineser stöder initiativet till Fackla för mänskliga rättigheter

Kelvin Yang från Kanada sade att han var mycket nöjd med att National Alliance of Defending Human Rights and Resisting Violence beslöt sig att gå med i initiativet för Facklan för mänskliga rättigheter. Han avslöjade också att många från fastlandskina redan från början har gett sitt stöd till planerna.

Enligt en rapport från Radio Free Asias sade en kvinna vid namnet Zhou från Shanghai att det inte skulle göra någon nytta, ej heller underlätta något för det kinesiska folket om man höll de olympiska spelen samtidigt som man inte kan garantera mänskliga rättigheter för folket. Hon önskade att hon kunde få tillfälle att föra vidare facklan för mänskliga rättigheter för att låta många fler se den.

En kvinna vid namnet Li, som är en lantbrukare i Fujinkommunen i Heilongjiangprovinsen och som hade undertecknat vädjan för att stödja facklan för mänskliga rättigheter, sade: ”Vi är inte alls intresserade av de olympiska spelen. Vad är det för mening med spelen om vi inte har några mänskliga rättigheter?”

Många har uttryckt sin uppfattning om Facklan för mänskliga rättigheter genom att posta artiklar på internet. Siqin Li, en läkare i Liaoningprovinsen, sade: ”Bojkotta de olympiska spelen 2008. Låt inte KKP hålla de olympiska spelen samtidigt som de dödar sina egna medborgare.” Qiming som använder internet sade: ”Bojkotta de blodiga olympiska spelen i Peking. Lämna tillbaka mina mänskliga rättigheter och min frihet.”

Xiao Wang, en ingenjör i fastlandskina sade: ”Jag älskar mitt hemland men jag tycker inte om KKP. Det är inte lämpligt att Kina under KKP:s styre håller de olympiska spelen.”

Baiqiao Tang, en ansvarig medlem i Kinas fredsorganisation, vars huvudkontor finns i New York, sade att det var absolut acceptabelt för kineserna, vars mänskliga rättigheter har berövats dem, att utöva påtryckningar på den kinesiska regimen.

Bakgrunden till initiativet till Facklan för mänskliga rättigheter

Rabbi Reuven P. Bulka, ordförande av Kanadas avdelning för CIPFG, meddelade i maj att om något tillfredsställande svar till CIPFG:s begäran inte hade mottagits från KKP före den 8 augusti skulle organisationen tvingas att förena sig med anhängare från hela världen för att kräva bojkott av de olympiska spelen. Detta är ”initiativet till Facklan för mänskliga rättigheter.”

Tre krav ställdes till KKP:s ledning:
1) frige alla internerade och fängslade Falun Gong-utövare
2) stoppa förföljelsen av vänner, supportrar och försvarsadvokater till Falun Gong-utövare (Gao Zhisheng, Li Hong, med flera)
3) låt världssamfundet fritt undersöka frågan om organstölder från levande Falun Gong-utövare.

Ordföranden för CIPFG i Asien Lai Ching-te sade att Facklan för mänskliga rättigheter kommer att tändas i Europa. Facklan förs genom ett dussintal städer i fem kontinenter och anländer till en destination i Asien. Det kommer att ta flera månader.

Översatt från