Kinas regim pressar Malaysias regering att stoppa "Chinese spectacular"
Malaysias regering har meddelat att de stoppar Divine Performing Arts Chinese Spectacular. I meddelandets andra stycke framgår det tydligt att det är på grund av att Kinas kommunistparti (KKP) har opponerat sig mot showen. (Epoch Times)


KKP:s ambassad i Malaysia lyckades nyligen pressa Malaysias regering till att stoppa Divine Performing Arts Chinese Spectacular som skulle ha uppträtt i Kuala Lumpur den 22 och 23 mars.

Utan förvarning lämnade Malaysias kultur-, konst- och historiedepartement ett skriftligt uttalande till NTDTV:s (Chinese Spectaculars sponsor) lokala kontor där de krävde att showen skulle ställas in på grund av att KKP opponerat sig mot showen.

I början av januari fick showens producent och sponsor, NTDTV, tillåtelse att låta Divine Performing Arts framträda i Malaysia. Huang Meiyi, NTDTV:s talesperson, menar att KKP:s agerande i Malaysia går emot andra länders lagar och har förstört möjligheterna för publiken i Malaysia att ta del av den traditionella kinesiska kulturen.

– Efter att ha mottagit uppsägningsmeddelandet vädjade NYDTV till olika myndigheter i flera dagar utan framgång. Eftersom de inplanerade datumen närmade sig blev vi tvungna att meddela att föreställningen ställts in, säger Huang.

Hon berättar att NTDTV började marknadsföra galan den 21 februari och att de sålt över 2000 biljetter. Biljetterna hade sålts till människor över hela Malaysia och intilliggande länder som Singapore, Indonesien, Hongkong och Indien.

Kinas ambassad medger att påtryckningarna på Malaysias regering beror på att delar ur showen visar en del av historiska händelser i nutida Kina och berör frågan om Falun Gong, en kultiveringsmetod som brutalt förföljts i Kina i över åtta år.

Utöver dagsnyheter och underhållningsprogram sänder NTDTV program om andra ämnen som kommunistregimen önskar censurera både i och utanför Kina som till exempel kränkningar av mänskliga rättigheter, situationen i Tibet, förföljelsen mot Falun Gong och OS i Peking.

NTDTV erbjuder nyheter som inte är under KKP:s censur och kan ses direkt av en kinesisk publik. Eftersom nätverket följer sådana principer har KKP länge försökt störa dess aktiviteter över hela världen.

– Eftersom KKP är en ateistisk regim har de inte lyckats inrymma den fina kinesiska traditionella, gudomliga kulturen som Divine Performing Arts uppvisar. Därför försöker KKP in i det oändliga att hindra detta över hela världen, säger Huang.

Hon säger att det inte bara är i Malaysia som denna typ av störning har uppstått. Överallt där Chinese Spectacular ska framträda har de lokala KKP-ambassaderna försökt störa showen, hotat lokala tjänstemän och uppmanat dem att inte gå för att se föreställningen, oftast utan att det tjänat något till.

– Vi ber uppriktigt om ursäkt till alla som köpt biljetter, i alla delar av samhället, och som lidit förluster på grund av den inställda showen, säger hon.

– Vi föreslår att man starkt fördömer och protesterar emot KKP:s inblandning med hjälp av andra länders interna affärer och med hjälp av olika lagliga aktiviteter.

NTDTV protesterade även mot att Malaysias regering gav efter för KKP:s hot och drog tillbaka tillståndet för galaföreställningen.

Huang meddelar att NTDTV planerade att hålla en presskonferens om händelsen.

För mer information om showerna. www.shenyun.se

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-14/67528.html