Kinaresenärer uppskattar Shen Yun
Hilde Barstad och Pamela Hiley i Folketeatret (Foto: Yvonne Kleberg / Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Touring Company turnerar i Europa och nu var det Norges tur att få ett besök. Det inleddes i strålande solsken med en publik som var med på noterna.

I publiken fanns Hilde Barstad, en advokat som mest sysslar med statliga frågor. I hennes arbete gäller det att hålla sig inom lagens ramar. Här i Shen Yun-föreställningen fann Hilde Barstad att musiken inte höll sig inom de ramar som hon är van vid.

Shen Yun-orkestern spelar originalmusik med klassiska kinesiska instrument som till exempel pipa, som är ett stränginstrument. De kinesiska instrumenten blandas med klassiska västerländska instrument och den blandningen hade Hilde Barstad inte förväntat sig. Hon tyckte den var intressant.

– Jag tycker att musiken är mycket bra. De har en orkester här, den är intressant, säger hon.

Hennes väninna, Pamela Hiley, är vd för ett taiji-center där hon undervisar. För fyra år sedan hamnade hon på tio-i-topplistan över Norges mest internationella män och kvinnor, på grund av sitt arbete för fred i världen.

– Det är inspirerande att se färgerna och de vackra scenkläderna och det är mycket starka danser, mycket professionellt. Jag är imponerad av organisationen. Den gav ett starkt intryck.

Igår kom Pamela Hiley hem från Kina där hon varit på besök. Ett annat par som Epoch Times hittade i folkvimlet  var Magne och Åse Sand som har varit i Kina flera gånger och ska åka tillbaka till Kina i höst.

– När vi kommer till Kina ska vi köpa material och ta med hem som ska räcka länge, säger Magne med ett leende.

Maken berättar också att frun arbetar mycket med färger och att hon syr alla sina egna kläder.

Åse Sand var tidigare inredningsarkitekt och hon uppskattar färgerna som finns i Shen Yuns show, som inte bara finns i dräkterna utan även i målningarna som projiceras på den stora bildskärmen som löper från golv till tak och från vägg till vägg.

Paret Sand tyckte så mycket om föreställningen så att de tänker komma igen nästa gång den kommer till Oslo.

– Den var mycket fin och den gav ett gott intryck av den kinesiska kulturen, säger Magne Sand som numera är pensionerad lärare.

Kommande föreställningar

Shen Yun Performing Arts Touring Company kommer att ge en show till i Oslo på söndag den 11 april.

Läs mer på http://www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times Sverige är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.


Åse och Magne Sand (Foto: Yvonne Kleberg / Epoch Times

Åse och Magne Sand (Foto: Yvonne Kleberg / Epoch Times