Kina upprepar taktik från Kulturrevolutionen
Falun Gong-utövare mediterar i Belmore Park under Apec-mötet den 7 september 2007 i Sydney, Australien. (Foto: Robb Cox/Getty Images)


Ungefär klockan åtta på morgonen den 15 oktober 2007, just efter att jag stigit upp, lade jag märke till fyra bilar som stod parkerade vid servicecentret i vår stad och fler än 20 män och kvinnor som stod vid det sydvästra hörnet av centret. Jag undrade hur det kom sig att så många människor och bilar fanns på platsen och det ändå var så tyst.

Jag kände mig orolig och fortsatte att iaktta för att se vad som skulle hända. En liten stund senare gick Liao Songlin och hans fru ut från servicecentret, en bar en korg med frukt, den andre ett paraply. Så snart de gick mot det sydvästra hörnet av vägen blev de omringade av de här personerna som utan att visa legitimation arresterade Liao och hans fru.

Liao sparkades till marken och någon tog hans nycklar och satte handfängsel på honom. Han knuffades sedan in i en vit bil. Under tiden fick hans fru Meng Qianglian också handfängsel och knuffades i riktning mot deras hem. Ungefär tio minuter senare körde den vita bilen iväg.

Senare hörde jag att staden Chenzhous nationella säkerhetsbyrå var ansvarig för gripandet av paret Liao. Med hjälp av poliser från såväl Beihu som Suxian förde de bort paret och Liaos son och svärdotter. Liaos svärdotter togs precis framför sin mors hus. När de släpade henne till bilen hade hon inte ens några skor på sig och hennes fyraårige son lämnades kvar gråtande. De män som tillfångatog henne sade till henne: ”Skynda dig. Vi kommer inte att kunna åka om byborna ser oss.”

Liao pensionerades 1993 efter att ha råkat ut för en hjärnskada på sin arbetsplats. Efter att han började utöva Falun Gong försvann alla de åkommor han led av såsom neuros, tuberkulos, bihåleinflammation, prostatainflammation, en magåkomma som plågat honom i över trettio år och till och med de neurologiska skador han ådrog sig i samband med hjärnskadan. Liao behövde inte längre spendera tusentals dollar på sjukvårdskostnader varje år.

Då hans hälsa förbättrades började Liao utföra underhållsarbete i sitt bostadsområde och för sina grannar och vägrade ta emot gåvor eller speciella förmåner i utbyte. Vad som är än mer värdefullt är att sedan han flyttade till vårt kvarter har ledningen för bostadsområdet givit honom ansvaret för tillsynen av området. Under hela denna tid har han inte tagit emot en enda krona för sin tid och sina tjänster.

Trots att han är en äldre man har han frivilligt arbetat med att ta hand om tomterna runt bostadshusen, städning, plantering, sanering av två lokala brunnar, rensa bort ogräs och ta hand om skadedjursbekämpning. Att ge på detta sätt är särskilt sällsynt i en tid då människor tycker att pengar är det viktigaste i livet.

Eftersom han utövar Falun Gong har Liao inte bara återfått sin hälsa utan också rättat till sitt ökända dåliga humör.

Det beslutades att tre lokala grönsaksodlare, familjerna Liao, Zhou och Luo, inte fick odla grönsaker nästa år och antingen skulle odla gräs eller lägga cement över sina få kvadratmeter trädgårdsland. Liao var den förste att acceptera beslutet.

Luo fortsatte att odla bönor. Nästkommande maj månad, när området täcktes med cement och bönorna rycktes upp, blev Luo rasande. Eftersom Liao hjälpte till med att cementera skällde Luo ut honom i mer än en halvtimme. Liao var tyst hela tiden.

Liaos fru betraktade det hela på avstånd. Jag kunde inte låta blir att fråga henne: ”Liao är känd för sitt dåliga humör. Hur kan han uppföra sig så här idag?” Hon svarade: ”Lärare Li (Falun Gongs grundare) lär oss att vara toleranta och att vi inte skall slå tillbaka när vi blir slagna och inte säga emot när vi blir förolämpade. Annars är vi inte sanna utövare.”

Jag förstår inte varför någon som Liao, som inte bara fått en god hälsa genom att utöva Falun Gong, men som också uppträder föredömligt skall behandlas som en brottsling och hållas fängslad bara för att han vägrar sluta utöva Falun Gong. Varför skulle någon vilja straffa honom för att vara en god människa? Efter att han förts bort stal hans kidnappare två billaster med föremål från hans hem. Jag vet inte vad de tog. Jag besökte hans hem efter att han återvänt och upptäckte att de plundrat hemmet. Inte ens den förstörelse och plundring som ägde rum under Kulturrevolutionen kunde mäta sig med den röra de lämnat efter sig.

Skåp och bänkar hade välts i en salig röra. Kartonger, matförpackningar, papper, trasiga MP3-spelare med mera låg utspridda över golvet. De tog familjens Liaos tv, dvd-spelare, antenn, tre mp3-spelare, en moped, åtta bankböcker, mer än 4 000 yuan i kontanter (av vilka bara 1 900 kr återlämnades) samt Falun Gong-böcker och artiklar som motsäger svartmålandet av Falun Gong.

De tog till och med en dagbok Liao sparat sedan han var ung, några dussin samlarmynt som fanns i dagboken, hans svärdotters kassabok, hans barnbarns tillväxttabell, sparpengar avsedda för resan till hans hemstad i november och det röda kuvert med kontanter som hans svägerska avsåg att ge till Liaos mor. Ingenting skonades.

Polisen konfiskerade också sammanlagt fyra nycklar. Enligt grannar hade polisen besökt Liaos hem tre gånger under det att familjen var frihetsberövad och då stulit alla deras värdesaker. Jag förstår inte vad för slags aktiviteter polisen ägnar sig åt. Är det så här godhjärtade människor skall behandlas?

Jag är en person som vaknat upp. Jag känner Falun Gong-utövare och förstår deras karaktär. De är en grupp genuint goda människor. De kinesiska kommunistiska tjänstemännen går helt enkelt inte att jämföra med deras godhet.

Liao Songlin är känd för att vara godhjärtad i vårt kvarter. Helt enkelt eftersom han insisterar på att utöva Falun Gong har hans hem sökts igenom av den lokala 610-byrån, polisen och den nationella säkerhetstjänsten, och han har blivit olagligt gripen, hjärntvättad och frihetsberövad många gånger.

Jag förstår inte varför den kinesiska kommunistregimen skulle vilja trampa på mänskliga rättigheter och kränka såväl naturlagar som medmänniskor på ett sådant sätt.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-4/66831.html