Kina kommer få uppleva den längsta solförmörkelsen på 500 år
Solförmörkelsens olika faser (Foto: Getty Images)


Det kinesiska folket kommer den 22 juli att få se den längsta solförmörkelsen på femhundra år. 

Solförmörkelsen som kan ses på många platser i Kina kommer att pågå i upp till sex minuter. Det kommer bli den längsta totala solförmörkelsen sedan 1814, enligt Wang Sichao, forskare på Purple Mountain Observatory (PMO) i Nanjing, och som står under Chinese Academy of Sciences.

Astronomerna på PMO sade ett solförmörkelsen kommer att ses i delar av 11 provinser i sydvästra, centrala-södra, öch östra områderna i Kina, såsom Tibet, Sichuan, Yunnan, Hubei, Henan, Hunan och Zhejiang, medan det astronomiska fenomenet kommer att kunna ses i hela Shanghai. 

I huvudstaden Peking kommer man bara se en del av solförmörkelsen. Den bästa tiden att se fenomenet från 09.00 till 09:38 (lokal tid Peking) den 22 juli.

Enligt forskarna kommer nästa totala solförmörkelse i Kina infalla den 20 mars, 2034, men den kan ses endast i några provinser, såsom Tibet och Qinghai.

En solförmörkelse uppstår när månen passerar mellan jorden och solen. Månen blockerar solljuset och månen kastar sin skugga över jordens yta. I en total solförmörkelse blockeras solen av månen helt och hållet.

Enligt rapporter från NASA, kommer den totala solförmörkelsen att ses inom en smal korridor som går över halva jorden.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18429/