Kina blockerar Youtube


Den populära video-sajten Youtube har blockerats av kinesiska myndigheter. Enligt CNN beror det på att regeringen vill censurera videomaterial som visar hur kinesisk militär våldför sig mot tibetaner.

Enligt Google, som äger Youtube, var det under måndagen som man började märka en minskning av trafiken till video-sajten Youtube

”Vi vet inte skälet är för blockaden och vi arbetar så fort vi kan för att återupprätta åtkomsten för våra användare”, säger Scott Rubin, talesman för Google, till CNN.

Enligt CNN tror man att blockaden beror på att den kinesiska regeringen vill censurera videomaterial som en tibetansk exilgrupp lagt ut. Filmen ska ha visat hur uniformerade kinesiska soldater trakasserar och våldför sig på tibetanska munkar i ett kloster.

I en annan scen ser man en grupp män, däribland en munk, bli slagna, sparkade och kvävda, medan de ligger på marken. Vissa har sina händer bakbundna medan andra verkar vara medvetslösa.

När filmen spelats in och på vilken plats har dock inte kunnats bekräftas. Detta är inte första gången som Kina blockerar video-sajten Youtube. Det är vanligt att den kinesiska regimen blockerar webbplatser som de anser vara politiskt oacceptabla.