Katten Larry senaste tillskottet på Downing Street
Larry, den nya katten på 10 Downing Street i London sitter i trappan i sitt nya hem den 15 februari. (Foto: Mark Large - WPA Pool/Getty Images)


Katten Larry är det senaste tillskottet i hushållet på 10 Downing Street. Han godkändes av den brittiske premiärministern David Cameron förra veckan och har redan blivit berömd.

Downing Street har lagt ut ett foto på Twitter som visar Larry sittande i trappan i sitt nya hem.

Den fyraåriga randiga katten var tidigare hemlös och hämtades från katt- och hundhemmet i Battersea. En officiell talesman sade till AFP att premiärministern säkert hade blivit övertalad om att det var en bra idé att skaffa katten.

Larry vars uppdrag är att döda möss har nu godkänts av David Cameron

– Larry har visat sig ha en mycket stark jaktinstinkt och älskade att leka med leksaksmöss. Det finns inga garantier men hans beteende på katthemmet i Battersea övertygade personalen om att han skulle klara av jobbet som råttfångare, tillade talesmannen, enligt AP.

Bloomberg News rapporterade att beslutet om huruvida man skulle skaffa en katt har skapat fraktioner inom David Camerons residens.

– Det fanns en grupp inom Downing Street som tyckte det var en mycket bra idé och de vann, sade talesmannen till Bloomberg News.

Larry ska användas som officiell råttfångare efter att en råtta setts utanför premiärministerns bostad i flera tv-reportage.

Översatt från engelska