“Kärnan av uppriktighet” imponerade på världsviolinist
Violinisten Eric Shumsky rördes på djupet av erhu-virtuosen Qi Xiaochuns spel under "Chinese New Year Spectacular." (Foto: Epoch Times)


Den världsberömde klassiska violinisten Eric Shumsky imponerades av kombinationen av västerländska och kinesiska instrument och hela musikupplevelsen i Chinese New Year Spectacular. Han imponerades också av det känslodjup som uttrycktes och den kraftfulla effekt det hade på publiken.

– Jag tyckte att det var ett underbart program. Det var verkligen stimulerande, jag såg reklamen över hela New York. När jag var i Chinatown tänkte jag att jag verkligen vill se detta, eftersom jag älskar kinesisk dans och hela kulturen och när jag gick blev jag väldigt berörd.

Shumsky själv anses vara bland de bästa violinisterna i världen. Den tidigare ikonen Willian Pimrose beskrev Shumsky som “ En av de mest framstående violinisterna i hans generation.”

Shumsky var tydligt berörd av att se Divine Performing Arts.

– Hela Spectacular-förställningen, men dansgruppen och orkestern…det var naturligtvis en västerländsk orkester men du hade kinesiska instrument som pipa och sona, i orkestern och den fantastiskt underbara erhusolisten [Qi Xiaochun]. Jag var väldigt rörd, nästan i tårar. Det var en vacker föreställning… Det är sällsynt att någon kan beröra en så mycket. Det är vad musicerande handlar om. Jag var extremt imponerad.

Shumsky reflekterade över hur ovanligt det är att man kombinerar instrument från olika kulturer och hur svårt det är.

– Jag har vänner som spelar vackra transkriberade kinesiska folksånger för västerländska stråkkvartetter. De vet hur man spelar kinesisk musik eftersom de levt med den.

– Det är väldigt svårt att blanda de två. Ni gjorde det här och det fungerade fantastiskt.

Vad Shumsky tyckte var viktigast var varken den tekniska skickligheten eller den fantastiska koreografin, inte heller den varsamma blandningen av olika kulturer. Snarare upplevde han att det som verkligen var värt att notera bland alla de utmärkta artister som han sett i livet var artisternas hjärta. Publiken kunde känna artisternas djupa hängivenhet.

– Låt mig återgå till vår lilla erhuspelare igen. Musik – jag bryr mig inte om hur bra någon är – om de inte berör dig, betyder det inte mycket. Den lilla flickans spel, det var så gripande att jag satt på stolskanten. När någon berör dig är det fantastiskt.

Shumsky förklarade att sann kommunikation infinner sig när en artist överskrider teknik och får direktkontakt med lyssnaren genom musiken.

– Musik är bara ett redskap, instrumentet är bara ett redskap… Denna kärna av uppriktighet, den kan du känna. Om du verkligen vet, ser du rakt på den personen. Om det finns där inombords, om det är på väg ut kommer det att komma ut och du kommer att se det sanna innehållet.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-18/64251.html