Kaninens år välkomnas i New York
Utövare av Falun Gong marscherar ner för huvudgatan i förorten Flushing, New York, vid den kinesiska nyårsparaden den 12 februari. (Foto: Joshua Philipp/Epoch Times)


Invånarna i Flushing, Queens, New York, firade i lördags in det nya kinesiska året, kaninens år, med drakar, trummor och en parad genom de multi-etniska kvarteren.

Utövare av den andliga meditationsmetoden Falun Gong deltog i den årliga paraden med en stor blåsorkester, drakdansare och traditionella kinesiska dräkter. För dem, och för kineser utanför Kina, var detta en uppvisning av begränsningarna av den kinesiska regimen i deras försök att exportera sitt förtryck av Falun Gong utomlands.

Det kinesiska kommunistpartiet (KKP) har länge försökt hindra Falun Gong-utövarna från att göra sin röst hörd.

År 2005 avslöjade den före detta kinesiske konsuln Chen Yonglin, från det kinesiska konsulatet i Sydney, hur regimen arbetar lokalt med förtrycket runt om i världen.

– Varje år deltar konsulatpersonalen vid hundratals tillställningar arrangerade av de kinesiska samfund, och varje gång kräver man att organisatörerna garanterar att inga Falun Gong-utövare kommer att närvara, sade Chen Yonglin.

– Genom att vara med i paraden kan människor få se vad Falun Gong egentligen är. Vi är människor i olika åldrar, många är ungdomar, och det finns även många västerlänningar som utövar metoden, säger Rong Yi, en av deltagarna i paraden.

Falun Gong, som även kallas Falun Dafa, är en fridfull meditationsmetod baserad på värderingar som att vara ärlig, vänlig och tolerant. Metoden grundar sig i den buddistiska och daoistiska traditionen och har på ett brutalt sätt förföljts av det kinesiska kommunistpartiet sedan 1999, efter det att en statlig undersökning visat att mellan 70 och 100 miljoner kineser börjat utöva metoden.

– Amerika är ett fritt land, och inte en enpartistat som Kina. Att exportera förföljelsen kommer definitivt att misslyckas, eftersom vi har trossfrihet och yttrandefrihet här, säger Rong Yi.

Den kinesiska regimen har sedan dess vid upprepade tillfällen försökt exportera sitt förtryck av Falun Gong. Den 6 februari i år nekades utövarna att delta i Manhattans kinesiska nyårsparad på grund av påtryckningar från KKP. Tony Avella, senator i New York, skrev då ett brev till organisatören.

”Om det ges tillfälle att representera den asiatiska kulturen ska varje grupp som representerar den kulturen inkluderas. Det här är USA. Vi vill att alla ska få delta i denna sammankomst”, skrev han.


Polisen arresterar en man som hoppade över ett kravallstängsel, kastade sig in bland Falun Gong-utövarna och bröt av en banderollstolpe under den kinesiska nyårsparaden den 12 februari i Flushing, New York. (Foto: Joshua Philipp/The Epoch Times)

Polisen arresterar en man som hoppade över ett kravallstängsel, kastade sig in bland Falun Gong-utövarna och bröt av en banderollstolpe under den kinesiska nyårsparaden den 12 februari i Flushing, New York. (Foto: Joshua Philipp/The Epoch Times)

Även om Falun Gong tilläts delta i paraden i Flushing, kunde man fortfarande märka av kommunistpartiets (KKP) närvaro. När paraden kommit halvvägs hoppade en man med ryggsäck och svart luvtröja över kravallstängslen och började attackera Falun Gong-utövarna. Han kastade sig mot en av banderollerna och bröt av stolpen som höll upp den. Strax kom polis och grep mannen.

Inte långt från händelsen började en KKP-vänlig grupp att vifta med en kinesisk flagga samtidigt som man delade ut propagandamaterial längs trottoaren. Många av gruppens organisatörer arresterades 2008 för att ha attackerat Falun Gong-utövare på gatorna i Flushing.

Falun Gong-utövarna tycktes emellertid ta lätt på händelserna.

– Det är bara så synd, sade Liam O’Neill, en 33-årig lärare i kinesiska som höll i den banderoll vars stolpe mannen bröt sönder, och fortsatte:

– Jag tror det är människor som hyser missförstånd om vad Falun Dafa är som har påverkat den här mannen idag.

 

Översatt från http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/51206/