Känd sopran: "Det har hög kvalité"
Tatiana Korovina (Matthias Kehrein/The Epoch Times)Tatiana Korovina (Matthias Kehrein/The Epoch Times)

Tatiana Korovina (Matthias Kehrein/The Epoch Times)

På onsdagskvällen den 25 mars avslutade Shen Yun Performings Arts World Tour 2009 sitt tre dagar långa besök i Berlin på Friedrichstadtpalats musikhus. Publiken visade sin uppskattning med långa applåder under hela showen, tre ridåöppningar och stående ovationer.

Tatiana Korovina som är en känd sopran och som sjungit rollen som Nattens drottning i Mozarts opera Trollflöjten i operahuset i Wien, var glad att hon gick för att se Shen Yuns föreställning. Hon fick en inblick in i en värld som hon inte kände till, både den gamla kinesiska kulturen och nutidens Kina. Det var hennes manager som föreslog att hon skulle se showen, vilket hon är glad att hon gjorde.

– Jag tyckte att det var väldigt bra, det var av hög kvalitet. Man kan se att det ligger mycket arbete bakom. De är professionella dansare, man kan inte göra något sånt här om man är amatör. Det kan man se på en gång. Dräkterna var också väldigt vackra. Koreografin ger en också något att tänka på, den innehåller mycket. Hela scenbilden med tredimensionella digitala kulisser tycker jag var bra, sa Korovina.

Som sångerska tyckte hon att vokalisterna i föreställningen var väldigt bra.

Jag tycker att alla var mycket bra och att de enbart med rösten kunde frambringa ett budskap. Kanske ändå att den europeiska publiken är mer van att lyssna på ett stycke som de känner igen med en känd sångare, och traditionell kinesisk sång är lite svårare… så lyckas de nå fram till publiken. Det är trevligt att man som åhörare kan lägga märke till skillnaderna.

Showen hade flera budskap och Korovina hade inga problem med att urskilja dem.

– Jag la märke till flera budskap och jag kan inte säga att det bara var ett budskap, det var ganska många. Kanske kan man säga att när allt kommer omkring så kommer det goda att segra till slut, ja så kan man säga. 

Hon fick en del musikalisk inspiration från föreställningen och sa, ”helt säkert har fantasin vaknat, kanske man kommer att vilja lära sig något och undersöker det man inte förstod – men man lämnar föreställningen med tankar och minnen.”

Den levande orkestern tillförde något unikt till föreställningen eftersom den innefattar instrument från både öst och väst.

Korovina anser att dans- och musikföreställningar bör ackompanjeras av levande orkestrar, ”jag tycker det är så det ska vara”.

Innan hon gick lämnade hon ett meddelande till artisterna

– Jag önskar dem lycka till och massor av framgång och att de når sina personliga mål

Epoch Times är sponsor till Shen Yun Performing Arts. Se vidare www.ShenYunPerformingArts.org för mer information.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14345/