Kanadensisk rapport bekräftar kinesiska regimens organstölder från levande Falun Gong-utövare
David Kilgour och David Matas presenterade i går en rapport som bekräftar uppgifterna om att fängslade Falun Gong-utövare utnyttjas som levande resurs i Kinas omfattande transplantationsverksamhet. (Foto: Epoch Times/Chun Zhu)


Människorättsadvokaten David Matas och förre parlamentsledamoten David Kilgour från Kanada släppte vid en presskonferens i Ottawa den 6 juli en rapport som bekräftar att den senaste tidens uppgifter om ett systematiskt skördande av inre organ från Falun Gong-utövare i Kina för att användas vid transplantationer är sanna.

– Detta är en form av ondska som vi inte har sett förut på den här planeten – en ny form av ondska, sade David Matas.

Den 9 mars i år, publicerade The Epoch Times en intervju med en före detta kinesisk journalist från Shenyang City, nordöstra Kina. Han hävdade att organ tas från levande Falun Gong-utövare för transplantationer. Sedan har flera vittnen trätt fram för att avslöja att organstöld är en systematisk och omfattande företeelse i Kina.

Matas och Kilgour har frivilligt deltagit i en arbetsgrupp som under ett par månader undersökt dessa anklagelser.

Under täckmantel av att vara potentiella transplantationskunder ringde de till kinesiska sjukhus, interneringscenter och domstolar och frågade direkt om möjligheterna att få organ från Falun Gong-utövare. Tretton institutioner har medgivit att de har möjlighet att skaffa fram organ från Falun Gong-utövare inom så kort tid som en vecka.

Mellan 2001 och 2005 genomfördes 41 500 transplantationer med organ som inte har ”förklarade källor” [donatorer]. Merparten av organen kommer från Falun Gong-utövare, enligt rapporten.

David Kilgour har intervjuat flera vittnen. Det som berörde honom mest var ett vittne som berättade om sin man som var kirurg. Han har tagit hornhinnor från 2 000 Falun Gong-utövare, medan andra läkare tog de andra organen.

Organtransplantation i Kina är en lukrativ affär.

– Vi drog slutsatsen att den kinesiska regeringen och dess institutioner i många delar av Kina, speciellt sjukhus, men också interneringscenter och domstolar, sedan 1999 har dödat ett stort men okänt antal samvetsfångar som är Falun Gong-utövare. Deras organ, inklusive hjärtan, njurar, levrar och hornhinnor har beslagtagits för att säljas till höga priser…, enligt rapporten.

Den fullständiga rapporten finns att ladda ned från: http://organharvestinvestigation.net/