Kampen mot människohandel hyllas av FN


FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon prisade globala initiativ för att motverka människohandel, vilket medverkar till befrielse för exploaterade människor och att brottslingar kan åtalas, rapporterade FN: s News Centre på måndagen.

På Luxor International Forum Against Human Trafficking som organiserades i Egypten av landets första dam Suzanne Mubarak på lördagen, berättade generalsekreteraren för de närvarande tjänstemännen och företagsledarna genom ett videomeddelande att ”de här avskyvärda brotten inte längre kommer att ignoreras”.

Sammanlagt 141 stater ingår i Förenta nationernas konvention mot gränsöverskridande organiserad brottslighet. Flera länder har vidtagit åtgärder för att inrätta särskilda polisenheter för att arbeta mot människohandel.

I år inledde FN: s generalförsamling den globala handlingsplanen för att bekämpa människohandel som drivs av FN: s frivilliga fond för offer för människohandel.

– Dessa åtgärder bidrar till att befria offren och att sätta människohandlare bakom galler. Offren för människohandel lever ofta i samhällets skugga.. Många, om inte de flesta, blir aldrig identifierade eller får hjälp, säger Ban Ki-moon, enligt FN News.

-Vi måste fortsätta att belysa den här frågan för att hjälpa dessa människor, tillade han.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/47463/