Kallt väder - hett för researrangörerna
När den svenska sommaren mest består av kyla och regn är det många som längtar till en varm sandstrand. Detta har fått researrangörerna att slå försäljningsrekord. (Foto: Epoch Times arkiv)


Kalla temperaturer och regn är vad sommaren de senaste veckorna erbjudit tusentals semestrande svenskar. Samtidigt som många nog grämer sig över det dåliga vädret, hörs inga klagomål från researrangörerna som på sista tiden slagit försäljningsrekord.

– I måndags sålde vi resor för nästan två miljoner kronor i timmen, vilket är rekord för en enskild dag. Det märks att många börjar bli oroliga för att semestern ska regna inne, säger Lisa Lenneman på Ving, i ett pressmeddelande.

Flest resor går till Mallorca, Kreta, Rhodos, Turkiet och Cypern. Enligt Ving har man redan bokat upp åttio procent av juliresorna och även sålt resor för augusti i ett rasande tempo.

Det ostadiga vädret har även gjort att många vill försäkra sig om en solvecka i vinter och därför har försäljningen av vinterns solresor också skjutit i höjden.

Enligt SMHI:s väderprognos kommer det att vara fortsatt ostadigt väder de närmaste dagarna, med temperaturer runt sju grader längst i norr till 16 i söder.

På Tickets kontor i Sundsvall berättar man att man får flest samtal från resenärer i Göteborg, Malmö och andra städer längre söderut där vädret är som sämst.

– Om man vill resa inom de närmaste två veckorna så kan det vara svårt att hitta. Det finns endast ett fåtal platser kvar, meddelar Ticket.

För en veckas semester i exempelvis Bulgarien, Turkiet eller Grekland får man just nu betala mellan 4 500 och 6 000 kronor.