Journalist imponerad av Chinese Spectacular


Claudia Heberar, journalist på Radio Frankfurt, blev intervjuad efter Divine Performing Arts föreställning Chinese Spectacular i Frankfurt på lördagen.

– Jag tycker verkligen om det. Det är häpnadsväckande. Man får lära sig mycket om kinesisk historia. Numret med trummorna var häpnadsväckande och väldigt effektfull, sade Claudia Heberar, journalist på Radio Frankfurt.

Heberar kommenterade den show som satts upp i Century Hall, i tyska staden Frankfurt vilken porträtterar Kinas forna historia.

– Jag tror inte att jag någonsin kommer att få möjlighet att resa till Kina och då är det en god möjlighet att se något om det här. Jag tycker att det är väldigt intressant att den här showen inte kan ses i Kina men att vi kan se den i Tyskland. Jag tycker om danserna och sångerna och jag tycker det är bra att man visar sångtexten i bakgrunden, så jag känner mig glad, sade Heberar till Epoch Times.

Hon tillägger att hon tror att hennes vänner skulle vara intresserade av att se Spectacular.

– Jag tror att jag ska berätta för mina vänner. Jag tror den kommer att vara särskilt intressant för folk som intresserar sig för Asien och jag har många vänner som är intresserade av buddhism och de flesta av dem har varit i Thailand. Jag ska säga till dem att de måste se den. Det är svårt att få veta något om Kina nu men det är en bra plats att göra det på.

En medlem från tysk-kinesiska föreningen, som väljer att förbli anonym, kommenterade showen:

– Hela koreografin, dansen och allting är fenomenalt, utmärkt! Kostymerna, harmonin, och visdomen som kvinnorna visar upp, fenomenalt, mycket bra.

Elizabeth Kontzs, som också såg lördagens föreställning, berättade att hon såg en annons för Spectacular i lokaltidningen som fångade hennes intresse:

– Jag känner till landet från böcker och tidningar och showen fulländar den bild jag tidigare fått.

– En vän visade mig tidningen med bilder på showen och jag tänkte att jag måste gå och se den. Mycket trevlig. Bilderna är bra men man måste se den live. Man måste känna det, musiken och färgerna i showen – man måste uppleva det på riktigt.

För information om kommande shower av Divine Performing Arts, vänligen besök: www.DivinePerformingArts.org.
http://en.epochtimes.com/news/8-2-17/66090.html