John Lius relation till föreningarna i Chinatown
John Liu, en av det kinesiska kommunistpartiets förlängda arm i världen. (Foto: Epoch Times)


En viktig del i KKP:s United Front-strategi är att använda sig av föreningar i områden där många kineser utomlands är bosatta.

Ett exempel på hur nära KKP förhåller sig till några av föreningarna: Den 8 maj 2008, nio dagar före attackerna mot Falun Gong-utövarna inleddes i Flushing, ledde Kinas nuvarande generalkonsul i New York, Peng Keyu invigningen då ny personal avlade sin ed för inträdet i organisationen Fujian Chinese Consolidated Benevolent Associations. 

John Liu har djupa kopplingar med de kinesiska föreningarna i New York. 

När John Liu begav sig på en arrangerad resa till Kina 28 mars till den 1 april 2007, eskorterades han av sex ledare från kinesiska föreningar i New York. Bland dem fanns Shandong Township Associations ordförande, ordföranden för Beijing Township Association i New York, ordföranden för den kinesiska handelskammaren och den före detta ordföranden för Taiwans handelskammare i New York.

Den 2 juli anordnade Fujian Chinese Consolidated Benevolent Association (FCBA) en middagsbjudning för Liu, på vilken man bedrev en pengainsamling. Det var vid samma tid som Falun Gong-utövarna i Flushing utsattes för angrepp under nästan två månader, och då Lius möte med de personer som varit med och attackerat Falun Gong-utövarna inträffade. 

World Journal, en taiwanesisk, kinesiskspråkig nyhetstidning med bas i USA, rapporterade om middagsbjudningen. Enligt rapporten hade FCBA hittills samlat in över 70 000 dollar till Lius nästa valkampanj.

Under middagsbjudningen föreslog någon Liu att ställa upp som kandidat till borgmästarvalet i New York.
– Jag kommer att ställa upp för vilken position ni än önskar av mig, svarade Liu då.

I World Journals rapport rapporterades det om att FCBA:s ledare höll tal för att motivera sina medlemmar att hjälpa Liu att uppnå höga positioner på New Yorks politiska arena.

Den 2 juni 2008 hade fullmäktigeledamoten John Liu samlat in 3 miljoner dollar för sin kommande valkampanj.

Översatt från engelska:
http://en.epochtimes.com/n2/world/investigative-report-united-front-flushing-6052.html