Jättelika megaliter i Sibirien kan vara de största i världen
Megaliter som upptäckts i Gornaya Shoria i södra Sibirien. (Skärmbild/Astro Systems Lab/YouTube)


Megaliter funna i Gornaya Shoria (Shoria-bergen) i Sibirien vara de största i världen, enligt information på webbsidor som handlar om mystiska händelser och historiska artefakter.

Den första personen som berättade om nyheten var amatörforskaren John Jensen, som tidigare fått uppmärksamhet efter att ha identifierat ovanliga formationer utanför USA:s östkust.

Jensen har fått tag på bilder som tagits nyligen av ett team som undersökt megaliterna (stora stenblock), samt hittat information om megaliterna på ryska webbsidor. En av webbsidorna tillhör Valery Uvarov, rysk författare som intresserat sig för de egyptiska pyramiderna.

Epoch Times har ännu inte kunnat få en oberoende bekräftelse på de här rapporterna, men bilderna finns tillgängliga på Jensens blogg och hans inlägg på Academia.edu. Epoch Times kommer att fortsätta följa upp den här upptäckten.

Stenarna kan vara större än Baalbekstenarna i Libanon, som tros vara de största som använts i forntida konstruktioner. Vid en jämförelse mellan bilder från de båda platserna, med människor som står bredvid stenarna för att illustrera skalan, tycks de största stenarna i Gornaya Shoria vara ungefär en tredjedel större än Baalbekstenarna, som väger omkring 800 ton.

Den genomsnittliga vikten för stenarna som används i de stora pyramiderna är runt 2,5 ton. Stonehenge. Megaliterna i Stonehenge väger vardera omkring 50 ton.

Stenarna i Gornaya Shoria är staplade till en höjd av ca 40 meter, enligt Jensen. De tycks vara huggna till rektangulära block och har inbyggda passager.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n3/555990-giant-megaliths-found-in-siberia-could-be-largest-ever/