Japanska UD uppmanades utvisa kinesisk tjänsteman
Ogihar (till vänster), en tjänsteman vid japanska utrikesministeriet, träffade företrädare för Falun Dafa föreningen och servicecentret för utträden ur det kinesiska kommunistpartiet i Japan. (Foto: Epoch Times)


Som en reaktion på att en kinesisk tjänsteman gjorde ett veckolångt Japanbesök i april träffade företrädare för ”Centret för utträden ur KKP (det kinesiska kommunistpartiet)”i Japan, tillsammans med ordföranden för den japanska föreningen för Falun Dafa, Ogihara från utrikesministeriets Kinaenhet.

Den kinesiska tjänstemannen, Li Changchun, besökte Paris i juli 2004, där han åtalades som delaktig i tortyr av Falun Gong-utövare. Han blev även åtalad i Belgien och Taiwan.

Kunio Sato, från Centret för utträden ur KKP i Japan och ordförande för den Japanska Falun Dafa föreningen, Masaaki Tsuruzono, uppmanade Ogihara att utvisa Li Changchun från Japan för sin inblandning i tortyr och dödsfall på tusentals Falun Gong-utövare i Kina.

Tsuruzono förklarade situationen om förföljelsen av Falun Gong-utövare och deras familjer i Kina för Ogihara. I tio år har regimen brutalt förföljt dem för deras tro på principerna sanning, medkänsla och tålamod, de tre principerna i Falun Dafa. I april i år hade 3259 fall bekräftats där Falun Gong-utövare dött som en följd av det kinesiska kommunistpartiets pågående förföljelse, enligt Falun Gongs webbsida Minghui.net.

Sato från Centret för utträden ur KKP säger att kineser i fastlandskina sätter upp affischer på offentliga platser, med uttalanden från folk som har lämnat det kommunistiska partiet (KKP). Sedan Epoch Times offentliggjorde serien Nio Kommentarer om det kinesiska kommunistpartiet, eller Jiuping på kinesiska, har miljontals vanliga kineser avsagt sig sitt samarbete med KKP.

Nyligen offentliggjorde Li Fengzhi, före detta tjänsteman vid ministeriet för statens säkerhet i Kina, i Washington DC sitt utträde från KKP framför Folkrepubliken Kinas ambassad i USA. I sitt utträdestal förklarade Li att hans avhopp från KKP var en handling av lojalitet för sitt land. Sato förklarade för Ogihara att Lis avhopp från KKP visar att han kunde se KKP:s onda natur och att hans handling visar på en tro på de kinesiska traditionella värdena. Enligt Sato är KKP:s kollaps inte långt borta och ett nytt Kina utan KKP:s järngrepp snart kommer födas.

Enligt den kinesiska Epoch Times hemsida som följer upp utträden från KKP har över 54 miljoner kineser lämnat KKP och dess underorganisationer. I genomsnitt lämnar 40 000 människor KKP dagligen.

KKP kommer att kollapsa inom en snar framtid, avslutade Sato. Japan borde vara tacksamma och stödja dem som lämnar och tar avstånd från KKP. Ogihara sade att han värdesätter denna information och tänker vidarebefordra den till sina överordnade.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15470//