Japanska nyårsdekorationer förebådar lycka
Japaner dekorerar med klappträn, en slags racket som i forntiden användes i japanskt badmintonspel, för att inleda ett lyckosamt nytt år. (Foto: The Epoch Times/ Zhao Mojia och Ren Zihui)


Inför det nya året säljer man på många platser i Japan dekorationer gjorda av klappträ som en symbol man tror äger kraften att skingra otur.

Dekorationerna som kallas för Hagoita är egentligen en traditionell racket som i forntiden användes för att spela japansk badminton. Nuförtiden används de som lyckoamuletter. Dekorationen består av klappträn som är målade med lackfärger eller dekorerade med sidentyg i lapptäcksteknik. Den traditionella tre dagars markanden, som äger rum i mitten av december, Hagoita Ichi vid Asakusa templet i Tokyo, drar till sig många turister.

Det är brukligt i Japan att dekorera hemmet med klappträn under den första månaden för att inleda ett lyckosamt nytt år. Dessutom ger japaner Hagoitas till de flickebarn som firar sitt första nyår för att fördriva otur och inbringa en god hälsa och uppväxt till barnet.

Översatt från:


Traditionella japanska nyårsdekorationer –Hagoita. (Foto: The Epoch Times/ Zhao Mojia och Ren Zihui

Traditionella japanska nyårsdekorationer –Hagoita. (Foto: The Epoch Times/ Zhao Mojia och Ren Zihui