Japansk politiker fascinerades av Shen Yun
Ledamoten i det japanska representantshuset, Koichi Mukoyam såg Shen Yun på Tokyo International Forum den 14 februari. (Foto: Niu Bin/ The Epoch Times)


Koichi Mukoyam, ledamot i Japans representanthus, såg Shen Yun Performing Arts New York Company uppträda på Tokyo International Forum den 14 februari.

Efter att ha sett föreställningen med klassisk kinesisk dans och musik berättade Mukoyam att det var första gången han sett Shen Yun, och att han upplevde att färgerna och danserna var förfinade och rena. Han blev djupt imponerad och berörd av Shen Yuns elegans.

– Hela showen verkade sända ut ett starkt budskap. Föreställningen var sagolik! Jag blev så fascinerad. Det kändes som föreställningen var över på ett ögonblick trots att den var två och en halv timme lång, sade han.

Han blev särskilt förtjust i danserna från olika etniska kulturer i Kina, såsom det taiwanesiska Ameifolkets dans och tibetanska dansen.

– De var något extra. De visar fullständigt upp elegansen och mildheten hos kvinnor, och den maskulina energin hos män.

Mukoyam beklagade att Shen Yun inte kan uppträda i Kina:

– Den breda och djupa kinesiska kulturen som utvecklats genom den 5 000 – åriga historien är kärnan i de olika etniska kulturarven i Kina. Den har förts vidare av oräkneliga generationer. Att den nuvarande regimen inte accepterar en sådan traditionell kultur, är samma sak som att förneka sin egen kultur och historia, sade Mukoyam.

Han anser att den mest idealiska platsen att framföra ”en sådan fantastisk, konstnärlig föreställning som Shen Yun”, vore i Kina, kulturens moderland.

– Det är en stor synd, och jag beklagar att Shen Yun inte kan uppträda i Kina.


Niu Bin och Sunny Chao rapporterade.

Översatt från engelska.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts, som har börjat en helt ny världsturné 2012. Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4:e, 5:e och 6:e april 2012.

Om du vill veta mer om Shen Yun Performing Arts och kinesisk kultur, om världsturnén 2012, biljetter och kalendern: www.shenyunperformingarts.org