Japansk media avslöjar "karaokespioner" i Shanghai
En grupp män utanför en nattklubb i barområdet på Tongren road i Shanghai. Det går rykten i Japan om att japanska diplomater och försvarsanställda har läckt statshemligheter till kinesiska kvinnor som arbetar på en karaokebar. (Mark Ralston/AFP/Getty Images)


Det går rykten i Japan om att japanska diplomater och försvarsanställda har läckt statshemligheter till kinesiska kvinnor som arbetar på en karaokebar.

Två av männen hade besökt samma bar i Shanghai och haft sex med värdinnorna. Nyligen publicerade en japansk tidskrift ett avslöjande reportage om denna karaokebar. Värdinnorna där är inte bara vackra och underhållande, de talar även japanska.

Japanska Mainchi Daily News citerade en veckotidning som hade uppgifter från en källa, som uppgav att det fanns en karaokebar i Hongqiaodistriktet i Shanghai, specialiserad på japanska gäster, med ungefär 10 privata rum. När gästerna anländer tas de emot vid dörren av en mycket attraktiv kvinnlig chef, som talar flytande japanska, och eskorterar dem till de privata rummen.

En japansk gäst kan dricka hur mycket han vill för motsvarande drygt 200 kr. En grupp värdinnor ställer upp sig för gästerna, som kan välja bland dem. Källan sade att om en gäst betalade ungefär 1 000 kr till skulle värdinnorna ”på bruten japanska erbjuda dem att gå iväg med dem”.

I reportaget citerades en japansk reporter stationerad i Shanghai, som sade att dessa värdinnor hade frekvent nära kontakt med japanska affärsmän och diplomater i Shanghai. Dessa värdinnor kan komma att höra statshemligheter. Reportern avslöjade att ”japanska utrikesdepartementet meddelade i augusti att tjänstemän från ambassader och konsulat bör undvika att gå till dessa platser för att umgås med kvinnorna.”

Förra året rapporterade media att en japansk diplomat stationerad i Shanghai hängde sig efter att det Kinesiska kommunistpartiets underrättelsetjänst pressat honom att lämna över hemligstämplad information genom att hota med att avslöja att han haft ett intimt förhållande med en karaokevärdinna i Shanghai.

I augusti avslöjades en 45-årig sergeant från japanska flottan med kopior av interna dokument som avslöjande positionerna för alla flottfartyg och ubåtar tillhörande länderna runt Japan. Sergeanten hade olovandes lämnat sitt arbete många gånger och rest till Shanghai för att träffa en kinesisk kvinna som var chef för en karaokebar.

http://www.theepochtimes.com/news/6-9-6/45668.html