James Browns bandmedlem: Musiken var fantastisk!
Collier uppskattade Shen Yuns föreställning på William Bell Auditorium, Augusta, USA den 31 januari. (Foto: MAry Silver/ The Epoch Times)


Under pausen i Shen Yuns föreställning på William Bell Auditorium i Augusta, USA, den 31 januari 2012, stod musikern Joseph Collier, som spelat trumpet med soulmusikens gudfader James Brown, i lobbyn och delade sina tankar om framträdandet.

Han var varmhjärtad och frispråkig. Som musiker imponerades han av Shen Yuns orkester.

– Jag spelade tidigare med James Brown i 21 år, jag är trumpetspelare, berättade han.

James Browns band var känt för sin rigorösa träning, och perfekta, tighta timing. Collier menade på att dansarna och orkestern i Shen Yun är så perfekt synkroniserade, att de måste ha ägnat åtskilliga timmar åt repetitioner.

– Musiken är fantastisk, ljudet, koordinationen med dansarna, storslaget! I egenskap av professionell musiker kan jag avgöra att det ligger mycket jobb bakom detta, träning och repetitioner.

I James Browns band var de 30 personer, berättade han, och i Shen Yun är de många fler än så, och ändå är de perfekt synkroniserade.

– En hel del arbete ligger bakom denna produktion, sade han, arbete och kreativitet.

Han lovordade dansarna och musikerna:

– De måste stå varandra nära för att vara så samordnade.

Collier spelade på en jazzklubb i Augusta när James Brown klev in och frågade honom om han ville spela i hans band.

– Jag svarade ja, efter att ha tänkt igenom saken i sådär tio sekunder eller en millisekund.

Collier spelar fortfarande R & B och kyrkomusik. Han är även pedagog och medborgerlig ledare. 2009 utsåg Augusta-Rickmond länsförvaltningen honom till en ansvarsperson, Coliseum Authority, som enligt Augustas hemsida ”sköter drift och underhåll av James Brown Arena och Bella Auditorium, Augustas främsta nöjesställen”.

Som skoladministratör sponsrar Collier en årlig karriärdag. Som svar på komplimangen att han är en ”skicklig karl”, sade han skrattande:

– Tja, jag är en upptagen man.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts, som har börjat sin helt nya världsturné 2012 . Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4, 5 och 6 april 2012.

Om du vill veta mer om Shen Yun Performing Arts och kinesisk kultur, om världsturnén 2012, biljetter och kalendern: www.shenyunperformingarts.org

Översatt från engelska.