”Jag skulle vilja ha samma passion i mitt arbete”
Anna Hakkarainen och Ilkka Veima på Chinese Spectacular i Tammerfors, Finland. (Foto: Yvonne Kleberg/Epoch Times)


Under två kvällar har publiken fått njuta av The Divine Performing Arts Chinese Spectacular föreställningar med traditionell kinesisk musik, dans och drama.

Anna Hakkarainen och Ilkka Veima, ett ungt par som båda studerar till elektroingenjörer på Tammerfors Tekniska Universitet, såg måndagens föreställning och lät sig underhållas av den unika kulturella upplevelsen.

– Det var otroligt, sade Anna Hakkarainen. Särskilt den kinesiska violinen (erhu), den var väldigt rörande. Jag tyckte mycket om den. Vi kommer att minnas den under lång tid.

Ilkka Veima tyckte också om erhun, ett tvåsträngat instrument känt för att kunna frambringa de mest otroliga toner och ljud.

– Jag tycker ungefär det samma. Jag tyckte verkligen om föreställningen, särskilt violinen och trummorna och alla andra delar av föreställningen var också väldigt bra och full av känsla.

– Jag var inne i musiken – jag kände musiken, inte bara så att jag bara tittade på och hörde den, utan det kändes som om jag var inne i musiken, tillade han.

Båda talade de om vad de hade lärt sig efter att ha sett föreställningen.

– Jag lärde mig troligen mer om kulturen eftersom jag inte har sett så mycket som liknar det tidigare, sade Anna Hakkarainen.

– Eftersom jag inte visste så mycket från början så har jag lärt mig en hel del om både kulturen och situationen i Kina. Föreställningen ger en bättre bild av vad som pågår och får dig att tänka på det, sade Ilkka Veima och uttryckte hopp om att situationen skulle förbättras för dem som för närvarande lider under Kinas kommunistregim.

Anna Hakkarainen, som till kvällens föreställning bar en vacker ljusblå kinesisk klänning, menade att det finns både goda och dåliga tider och att det gäller att hålla kvar de goda tiderna.

Anna som också lade märke till med vilken inlevelse dansarna framförde sina stycken menade att det var åtråvärt.

– Passionen de visar i sina framföranden, jag skulle önska att jag hade samma passion i mitt jobb. Många människor gör sina jobb på ren rutin, men jag skulle vilja känna att mitt jobb var viktigt också, sade Anna Hakkarainen.

Länk till originalartikeln på engelska: http://en.epochtimes.com/news/8-3-31/68383.html


Mest Lästa