“Jag sitter här med våta kinder…”
Foto: Jan Jekielek, Epoch Times


Det är en vacker vinterdag i Stockholm och många människor hade sökt sig till Cirkus för att se på föreställningen Chinese Spectacular. Alan Waller är en av dem. Han kommer ursprungligen från England men bor nu utanför Stockholm. Alan jobbar som hantverkare och har specialiserat sig på ull.

-Jag gillar verkligen föreställningen och jag är glad att de kom hit, att de inte lät sig stoppas av den kinesiska ambassaden.

Anledningen till att Alan bestämde sig för att gå på föreställningen är att han vill lära sig mer om Kina. Hans partner har varit gift med en kinesisk man som hon har en son med och de har även en adopterad dotter som kom från Kina vid 10 års ålder, nu är hon 14. Alan säger att föreställningen har gett honom en fin glimt av Kina.

– Föreställningen är verkligen vacker och jag blev väldigt rörd av den. Jag sitter här med våta kinder…

Han gillade alla stycken men det han gillade allra bäst I föreställningen var den traditionella historien om den unge mannen och hans mor, Yue Feis lojalitet. Han tillägger också:

– Trummorna var också väldigt kraftfulla…

Den 27 mars uppträder Shen Yun på Konsert & Kongress i Linköping. Därefter i Tammerfors i Finland den 30 och 31 mars. Sedan kommer de tillbaka till Stockholm för en extrainsatt konsert på Cirkus den 3 april.