”Jag känner mig mycket stolt, eftersom jag är kines”


Premiärkvällen för Divine Performing Arts Chinese Spectacular på den slovakiska Nationalteatern i Bratislava på söndagen drog fullt hus och stående ovationer.

Shanshan Zhong, som kom till premiären med sin man Peter Kothaj, kommer ursprungligen från Shanghai i Kina. Hon tyckte Spectacular gjorde en autentisk framställning av den kinesiska kulturen.

– Jag känner mig mycket stolt, eftersom jag är kines. Den visar vår kultur — den riktiga kulturen från Kina så jag är mycket stolt, sade Zhong.

– Vi tyckte mycket om den, den är färgglad och trevlig. Vi letade efter den redan för två veckor sedan. Till slut är vi här och den är mycket imponerande.

Zhong tyckte särskilt mycket om historien om Yue Fei, det är en legend om en general från Song Dynastin, känd för sitt mod och sin lojalitet mot landet.

– Yue Fei… han är en nationalhjälte. Jag tror inte att de flesta utlänningar känner till vem han var. Den här showen visar det och varför han är en hjälte.

Zhong var också imponerad av kostymerna, vilka alla är traditionsenligt designade och handgjorda.

– Det finns 56 olika nationer i Kina och i den här showen kände jag igen klädstilar från olika nationer. Så därför är den mycket spännande för mig.

Kothaj sade att Spectacular nu gett honom ”kontakt med Kina” som han planerar att besöka i april. Han tyckte särskilt mycket om ”The Mongolian Bowl Dance” och ”Nymphs of the Sea”.

– Jag gillade trummorna, sade Zhong. De visar, du vet, styrkan. [Showen] får dig att tycka om… det här är vårt land och får mig att känna mig så stolt, djupt in i mitt hjärta.

Zhong tillade att Spectacular även visar hur “kvinnor är mjuka i Kina och mycket vänliga, medan männen är kraftfulla, de ger sig ut i krig för att skydda sitt land”.

Efter Bratislava fortsätter Spectacular till Prag. Spectacular kommer att uppträda i 14 länder och ge 35 föreställningar totalt i Europa.

För mer information om kommande Divine Performing Arts shower, besök svenska hemsidan: www.shenyun.eu” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-3-9/67261.html