"Jag hade stor glädje av att se den"
Arkitekten Osmund Skar och Liv Bjerkenes, bibliotekarie, uppskattade Shen Yuns föreställning i Oslo. (Foto: Hans Bengtsson/Epoch Times Sverige)


Norske arkitekten Osmund Skar, Liv Bjerkenes, bibliotekarie, och Vardan Anande, psykoterapeut, såg Shen Yun Performing Arts i Oslo på lördagen.

–  Det var vackert. Det var temperament och glädje. Jag hade väldigt stor glädje av att se den. Det är ju läckert! sade Liv i pausen och betonade särskilt de livfulla färgerna i showen.

Osmund fyllde i:

– De är väldigt
duktiga på att dansa.

Liv tog fram programbladet och bläddrade fram ett par särskilt uppskattade nummer.

– De tar ju upp lite saker som historia, buddhismen, i bland annat ”Himlen väntar oss trots förföljelse” som handlar om förföljelsen av Falun Gong, säger Liv.

”De snötäckta bergens dans” tyckte hon också var riktigt fin. Den ledde hennes tankar till Tibet och vad som sker där.  Och på vad som hänt med nomaderna i Tibet genom tiderna.

– Det är ju ganska förfärligt.

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. För mer information besök:

Läs om showen som nu går vidare till Sverige, Stockholm den 18 mars och Linköping den 20 – 21 mars, på svenska hemsidan:”En fantastisk föreställning, vi är väldigt nöjda”, sade Martin Motalagh och Mehin Korsbo efter att ha sett Shen Yun Performing Arts i Oslo. ”Vi kommer att vara bland de första när de kommer tillbaka.” (Foto: Hans Bengtsson/Epoch Times Sverige)”Det är fint att gå tillbaka i kulturen och se hur det är”, sade Björn Jensen. Hustrun Laerd är född i Thailand men har kinesisk härstamning och uppskattade att se historier från kejsartiderna. Hon har själv dansat bland annat kinesisk dans under turnéer i Norge.