"Jag blir inte den sista att lämna kinesiska kommunistpartiet" säger diplomathustru
Zhang Jiyan annonserade sitt avhopp från det kinesiska kommunistpartiet vid en presskonferens vid Parlament Hill i Kanada. (Foto: Epoch Times)


Zhang Jiyan, hustru till en diplomat vid den kinesiska ambassaden i Kanada, deltog under fredagen i en manifestation på Kanadas Parliament Hill till stöd för de 20 miljoner kineser som har dragit sig ur det kinesiska kommunistpartiet. Vid en presskonferens på eftermiddagen deklarerade hon offentligt sitt stöd för de människor som brutit sig loss från kommunistpartiet och dess relaterade organisationer. Denna händelse har rönt stort mediaintresse.

Fler än 100 personer från östra Kanada samlades vid manifestationen. Kanadensiska parlamentsledamoten Rob Anders höll ett tal. Den före detta kanadensiska diplomaten Brian McAdam deltog också. Dessutom mottogs stödbrev från den kände judiske akademikern Rabbi Reuven Bulka och David Harris, huvudansvarig för nationell säkerhet inom Canadian Coalition for Democracies.

”Ett nytt Kina”

Fyrtioåttaåriga Zhang Jiyan är hustru till en diplomat vid den kinesiska ambassaden i Kanada. Hon är också Falun Gong-utövare. Zhang väckte ambassadens uppmärksamhet då hon hade privata samtal med annan ambassadpersonal om den verkliga situationen för Falun Gong och förföljelsen i Kina. Ambassaden började att bevaka henne och planerade att konfiskera hennes pass. På grund av dessa påtryckningar och för att undkomma att skickas tillbaka till förföljelse i Kina beslöt hon den 5 mars att lämna den kinesiska ambassaden.

Zhang säger i sitt uttalande, ”Jag är inte bara väldigt glad att vid detta evenemang stödja de 20 miljoner kineser som avsagt sig medlemskap i partiet och dess relaterade organisationer, och över att så många av det kinesiska folket vaknar upp och säger nej till kommunistpartiet, jag känner mig också stolt över att vara en av dem, att kunna träda fram och säga det som jag burit inom mig.”

”Hälften av Kinas befolkning har på ett eller annat sätt utsatts för förföljelse i så kallade politiska rörelser. Sedan kommunistpartiet skapades har 80 miljoner kineser slaktats.

Kommunistpartiets utarmande av det kinesiska folkets andliga liv har blivit till en förföljelse av en hel nations själ, en förintelse som påverkat alla. Partiet har under flera generationer använt sin kommunistiska ideologi till att förgifta kinesernas sinnen.”

Zhang avslöjade att förföljelsen av Falun Gong inte bara är begränsad till fastlandskina. Kinesiska ambassader utomlands har också blivit högkvarter för att attackera Falun Gong.

Dessutom talade hon om en avdelning inom den kinesiska ambassaden i Kanada som speciellt skapats för att samla information om Falun Gong-utövare och politiskt oliktänkande.

Kontroll över kinesiska samhällen

Zhang påpekade att den kinesiska ambassadören vid ett möte med all ambassadpersonal nämnt att han levererat material som smutskastar Falun Gong till kanadensiska parlamentsledamöter, kanadensiska regeringstjänstemän samt Kanadas förre generalguvernör. Kinesiska diplomater kontrollerar dessutom de kinesiska grupperna i Kanada för att påverka samhället i stort.

Zhang gav ett exempel: När New Tang Dynasty Television (NTDTV) 2005 sökte tillstånd för sändningar i Kanada mobiliserade ambassadtjänstemän landets kineser och kinesiska utbytesstudenter för att motsätta sig det genom att skriva till den kanadensiska radio- TV- och telekommunikationskommissionen (CRTC) som är beslutande myndighet i frågan.

NTDTV är känt som en röst som vågar rapportera sanningen om händelser i Kina, såsom kränkningar av mänskliga rättigheter, sade hon. Hon påpekade att skribenterna i praktiken uttryckte den kinesiska ambassadens åsikter. Ambassadtjänstemän har dessutom gjort stora ansträngningar att påverka kanadensiska Rogers Cable TV för att förhindra NTDTV att etablera sig i Kanada.

”Inte den sista att lämna KKP”

Zhang fortsatte: ”Det kinesiska kommunistpartiet har nu skämt ut sig genom sitt långvariga agerande mot mänskligt samvete, och dess medlemmar har hoppat av eller kommer att hoppa av. Under 2005 hoppade hela familjen till en kinesisk medarbetare på den kanadensiska ambassaden av. Jag är säker på att jag inte är den sista som lämnar KKP inom den kinesiska ambassaden, fler kommer att följa efter.

Zhang sade att hon hoppas att regeringar och folk över hela världen kommer att ”se igenom kommunistpartiets falskhet” eftersom ”partiets dagar är räknade.” ”Ett nytt Kina utan kommunistpartiet skymtar redan vid horisonten.”

Ett modigt exempel ur verkligheten

Vid mötet sade parlamentsledamot Rob Anders till Epoch Times att Zhangs avhopp är väldigt viktigt. Det finns så många historier som behöver berättas och rösterna behöver förstärkas, sade han. Han påpekade att Zhang är ett modigt exempel ur verkliga livet på att människor bryter sig loss från KKP. Han tillade att han hoppas ännu fler kommer att följa detta exempel.

I sitt tal berömde Anders Falun Gong-utövare för deras närvaro vid Parliament Hill ”oavsett regn, slask eller snö.” ”Det är så viktigt att ni delar med er av vad som händer i kommunistkina” sade han, ”ni sänder ett sådant viktigt budskap till de som är fängslade och utstår tortyr bakom kommunismens bamburidå.”

Anders använde sin egen erfarenhet som exempel. ”Min personliga historia är sådan, att om någon skulle sagt till mig för 20 år sedan att mina familjemedlemmar som levt under kommuniststyre bakom järnridån i östeuropa skulle bli fria, att förtrycket skulle försvinna och att man inte längre skulle fängslas för avvikande politiska uppfattningar eller andlighet som inte tilläts av kommunistpartiet, hade jag inte trott på det. Men det skedde på grund av att människor i den fria världen hade sänt budskap som gav hopp till dem bakom järnridån.

Idag, liksom så många andra dagar med kallare, våtare och sämre väder, sänder ni budskap till dessa människor bakom bamburidån. Jag tackar er.”

”Hopp kommer från de förtrycktas mod”

Rabbi Bulka sade i sitt stödbrev, ”Nu när världen olyckligtvis bugar sig för den ekonomiska under som är Kina, får vi aldrig glömma det brutalitet som den kinesiska regimen gör sig skyldig till. Att göra affärer med sådana människor är en moralisk kapitulation och det är till och med en dålig affär. Människor som dödar kommer också att vilseleda. 20 miljoner människor som lämnar kommunistpartiet kan vara ett tecken på början till slutet på förtrycket. Det kommer att vara så om vi fortsätter att uppmuntra dem och andra som följer deras exempel. Ge aldrig upp. Mäktiga imperier kan verka oövervinnerliga, men den mänskliga viljan är starkare. Mod och hopp – dessa är de ingredienser vi behöver för att lyckas. Gud välsigne er alla.”

David Harris gratulerade mötets organisatörer och kallade firandet av de 20 miljoner utträdena ”en mycket lovande milstolpe.” ”Tillsammans med er hedrar jag de som valt frihet framför partiet och alla andra vars drömmar, arbete och slutliga verk med säkerhet kommer vara ett fritt Kina” sade han.

För närvarande träder kinesiska medborgare ut ur kommunistpartiet med en hastighet av 30 000 per dag. Den sista mars i år hade det totala antalet redan överstigit 20 miljoner. Kring detta datum hölls evenemang i ett tiotal större städer i Kanada till stöd för de 20 miljoner som lämnat det kinesiska kommunistpartiet.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-3-31/53569.html