”Jag blev verkligen förvånad över min reaktion”
Martin Kochmanowitsch, chef för ett evenemangsföretag njöt av Shen Yun´s föreställning.


Precis som tidigare år var Wiener Stadthalle värd för Shen Yun Performing Arts Touring Company och Shen Yun Touring Company Orchestras föreställning i Wien.

Publiken såg fram emot en ny vacker show med berättelser från Kinas femtusenåriga historia, från det förgångna till nutid. Några berättelser var hämtade från folkloren och alla väcker de Kinas olika etniciteter till liv, mongolerna, tibetanerna, miaofolket med flera.

Martin Kochmanowitsch, chef för ett evenemangsföretag, hade en klar uppfattning om vad han skulle få se i showen och blev överraskad av att det var något helt annat.

– Jag förväntade mig något helt annat än vad artisterna presenterade på scenen. Jag måste erkänna att jag njöt av showen mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. Föreställningen överträffade mina förväntningar, sade en överraskad Martin Kochmanowitsch

Han förklarade vidare:

– Jag väntade mig en mycket färgsprakande show som lyftes fram av kinesisk musik. Jag hade inte trott att den del som berättade om Kinas nuvarande system skulle göra ett sådant djupt intryck på mig, den berörde mig direkt.”

Han talade om dansnumren, Inget kan stoppa den gudomliga vägen och Orubblig övertygelse. Båda uppmärksammar den kinesiska regimens omänskliga förföljelse av en grupp goda människor, Falun Gong-utövare som pågår idag.

– Först imponerades jag av färgerna och musiken, men när den första scenen om förföljelsen visades, blev jag djupt berörd och det fångade min uppmärksamhet. Jag blev verkligen förvånad över min reaktion.

– Det jag inte hade förväntat mig var att berättelsen [om förföljelsen] där var och en går sin egen väg, särskilt eftersom det inte är något som finns på ens egen bakgård, skulle påverka mig så djupt. Det hade jag inte väntat mig.

Han försökte ta in vad han hade sett och inte bara berättelserna från dagens Kina utan också berättelserna från det förflutna.

– Jag blev känslomässigt involverad i showen. Jag njöt av den väldigt mycket, speciellt scenen med tigern [Wu Song kämpar mot tigern]. Det var en höjdpunkt.

Kochmanowitsch erkände att han faktiskt känner en samhörighet med den kinesiska och den asiatiska historien. Han blev fängslad av berättelserna från den gamla kinesiska kulturen.

– Jag tycker de är mycket tilltalande eftersom de utstrålar ärlighet och är rättframt. Jag måste erkänna att det fångar min uppmärksamhet. Filosofin i berättelserna fascinerade mig.

Han sammanfattade sin känsla om showen i några få ord:

– Den är informativ, oskyldig, och har ett djup. De gamla berättelserna är så långt bort från allt som är ont och världen utanför, så jag vill kalla det oskyldigt.

Efter att ha sett Shen Yun sade han att han skulle berätta för andra om föreställningen och vill ta med sig fler människor att se showen när artisterna kommer tillbaka till Wien

Med rapportering av Alexander M. Hamrle.

Shen Yun Performing Arts europeiska World Tour 2010 kommer härnäst att framföras i Paris (Frankrike), Cardiff (Storbritannien), och Louvain-la-Neuve/Neu-Löwen nära Bryssel (Belgien).

Epoch Times är mediapartner för Shen Yun Performing Arts. För mer information, se