"Jag är fortfarande kvar där – det var en helt annan värld"
Luis bjöd sitt sällskap Sepideh på en överraskningskväll.


Det var fullsatt på onsdagens kvällsföreställning på Cirkus i Stockholm.  I publiken satt Sepideh Erfani som till vardags arbetar som projektledare på ett utbildningsföretag och hennes sällskap Luis Gomez, anställd på arbetsförmedlingen.

Divine Performing Arts uppdrag är att återupptäcka och ge nytt liv åt mänsklighetens genuina och rättmätiga kulturarv. Artistgruppen skapar och framför scenkonst som lägger tonvikten vid mänsklighetens sanna gudomligt inspirerade kultur och försöker förmedla detta till publiken och ge den en upplevelse av skönhet och godhet.

–  Det var fascinerande, verkligen fascinerande, det känns som om jag fortfarande är kvar där, det var en helt annan värld, det var verkligen vackert, sade Sepideh.

Luis stämde in.

–  Jag tyckte föreställningen hade väldigt vackra färger, det var det som var det mest häpnadsväckande, sen självklart var musiken jättefin. Det var vacker dans helt enkelt.

Artistgruppen levandegör Kinas gudomligt inspirerade klassiska kultur tillsammans med de ideal som formade den, som exempelvis godhet, skönhet, harmoni och självförbättring och artisterna försöker på detta sätt föra de sköna konsterna i mänsklighetens traditionella kulturer vidare. Det var ett budskap som många i publiken uppfattade.

– Ja, det kan man säga just när det gäller deras ideologi, sättet att leva, att man skall leva i fred, på ett bra sätt helt enkelt, menade Luis.

–  Det var väldigt mjukt måste jag säga, med tanke på den värld som vi lever i, här finns mycket stress i västvärlden. Det där var riktigt mjukt och lugnt, jag fick en riktigt lugn känsla faktiskt, det var den bilden som jag fick av deras kultur, sade Sepideh.

Luis som hade blivit intresserad av föreställningen sedan han sett en annonsbilaga i en av Stockholms större dagstidningar bjöd sitt sällskap på en fin överraskning:

–  Jag visste inget, det var inte förrän vi kom hit [till Cirkus] som jag fick veta och det var faktiskt roligt. Jag vet att Luis är bra på att hitta på bra överraskningar.

Epoch Times är sponsor till Shen Yun Performing Arts. Härnäst på Shen Yuns turnéplan står Linköping, Konsert och Kongress 20-21 mars. För mer info gå på www.shenyunperformingarts.com