Italiensk diplomat i Taipei: ”Verkligen en underbar idé”
Mario Palma beskrev sina intryck av showen i pausen på Taipei International Convention Centre den 2 mars. (Li Yuan/The Epoch Times)


Mario Palma, italiensk representant i Taiwan, fanns bland de tre tusen i publiken när Divine Performing Arts gav sin sista föreställning på Taipei International Convention Center på måndagen.

– Den är helt enkelt fantastisk, sade Palma när han beskrev den unika kulturella föreställningen.

Palma var särskilt förtjust över DPA:s danser som härstammar från det forna Kina och de olika folkslagen.

– Det är underbart att få komma hit och se en föreställning från en så forntida historia. Jag lägger också märke till att den inte bara representerar Han-folkets dans, utan också danser från många andra etniciteter. Vi har sett de olika nationaliteterna i Kina. Jag tycker verkligen att detta är en underbar idé, att sammanställa det essentiella i de här gamla danserna och sångerna.

Palma kommenterade också akten “The Poet’s Vision”, som handlar om den berömde kinesiske poeten Li Bai.

– Den har också drag från den rådande trenden inom poesin. Vi har sett Li Bais mycket välkända budskap, dikten där en underbar dans visades upp för Li Bai när han var kraftigt berusad och drömde om dansande himmelska damer.

Palma talar fyra språk: spanska, engelska, italienska och kinesiska. Det var när han studerade kinesiska som han blev introducerad till Li Bais poesi.

– Jag har studerat honom. Jag har också varit vid berget Huang och där kan man se en plats där Li Bai drack mycket och dessutom beundrade månen.

Palma har goda förbindelser med det lokala livet i Taiwan. Han fick en inbjudan till Divine Performing Arts från en vän som är med i ett ekonomisällskap i Taipei. Dagen innan föreställningen var han en av de två utlänningar som deltog i en formell ceremoni vid Konfuciustemplet.

–  Om ni tittar i United Daily News idag kan ni se en bild på mig, sade han och log.

–  Jag tycker att allting är mycket vackert, sade Palma och tillade att han såg fram emot att se resten av föreställningen.

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. För mer information besök: www.DivinePerformingArts.org

Läs om showen som kommer till Danmark, Åhus den 9-10 mars, Norge, Oslo den 14 mars och Sverige, Stockholm den 18 mars och Linköping den 20 – 21 mars på svenska hemsidan: www.divineshows.se

Översatt från engelsk originalartikel