Italiensk designer: ”Shen Yun en stor inpirationkälla”
Giancarlo Cattaneo, värd för Radio Deejay och Radio Capital, med sin hustru Simona Magni på Shen Yun-föreställning på Teatro degli Arcimboldi den 21 mars. Foto: Florian Godovits / Epoch Times


Giancarlo Cattaneo, värd för Radio Deejay och Radio Capital, sade att Shen Yun var fantastisk. Han kom till Teatro degli Arcimboldi den 21 mars med sin hustru Simona Magni.

Cattaneo sade att även om kulturen som skildras i Shen Yun är långt från deras kultur uppskattar de den. Han kände "stor visdom och stort lugn" utstråla från föreställningen.

– I den sista delen fanns en uppmaning till eftertanke, till förståelse och tolerans. Det är ett tydligt budskap: bara stanna upp en stund och ta sig tid att tänka efter, det är det viktigaste i den här aktuella tiden, och det är också något som vi alltför ofta glömmer, sade Cattaneo.

Cattaneo sade att Shen Yun gör "en mycket hög gudomlighet… begripligare och lättillgängligare".

Simona Magni var imponerad av färgerna och dansen men att det som berörde henne mest var den andliga aspekten av föreställningen, "hur den förmedlades genom dans och… kunde ta människor med till en inre resa”.

Magni, en lärare med bakgrund i filosofi, beundrade dansen ”Följer Skaparen för att förnya allt”. Hon sade att det påminde henne om Hyperuranion, den grekiska idén om en plats bortom himlen.

Bortom himlen

Platon, lärjunge till Sokrates, vars filosofiska verk haft ett enastående inflytande i det västerländska tänkandet, utvecklade idén. Han föreställde sig att "Hyperuranion" var den autentiska idévärlden, i motsats till den falska värld där vi lever. Det kan översättas till "bortom himlen."

– Showens första scen är som Hyperuranion av Platon, världen utanför alla himlar som alltid har funnits och där finns det oföränderliga och perfekta idéer och tankar, sade Magni

Hon sade att gudarna kan se denna idévärld men människor kan det inte – det är en typ av en värld bortom gudar.

Shen Yuns programbok beskriver det: "Högt uppe i himlen har vi förflyttat oss till ett heligt, gudomligt rike. Plötsligt uppenbarar sig en gyllene triumfvagn och Skaparens ankomst tillkännages. Han meddelar gudomarna att han har för avsikt att stiga ner till de dödligas värld och skapa en civilisation på Jorden”. 

Dela Shen Yun med nära och kära 


Azzurra Itri, modedesigner och ägare till OneSoul och Riccardo Colombo, företagets vd, såg Shen Yun Performing Arts föreställning på Teatro Degli Arcimboldi i Milano, Italien den 21 mars. Foto: Epoch Times

Azzurra Itri, modedesigner och ägare till OneSoul och Riccardo Colombo, företagets vd, såg Shen Yun Performing Arts föreställning på Teatro Degli Arcimboldi i Milano, Italien den 21 mars. Foto: Epoch Times

– Det är andra året vi kommer för att se Shen Yun här i Milano och jag måste säga att mina förväntningar var mycket höga, och de blev helt uppfyllda, för den här föreställningen är helt enastående, sade modedesignern och ägaren till OneSoul, Azzurra Itri.

– Förra året älskade vi hela föreställningen och vi beslöt att komma tillbaka. Vi tog även med oss våra vänner och familjer, för det är absolut en föreställning man ska se tillsammans med dem man älskar, sade Riccardo Colombo, OneSoul-företagets vd.

Inspirationskälla

 – Jag är modedesigner och för mig är Shen Yun alltid en stor inspirationskälla på grund av den österländska kulturen, särskilt den kinesiska, som har förmågan att blanda färger och dräkternas flexibilitet på ett riktigt innovativt sätt, sade Azzurra Itri.

Hon tyckte om ”det sätt på vilket de kvinnliga och manliga dansarna lyckades leka med dräkterna och färgerna genom sina rörelser och skapa en verkligt magisk effekt”.

Obeskrivlig grace

Azzurra Itri sade ”att artisternas grace är obeskrivlig”.

Hon tyckte det var mycket unikt att Shen Yun varje år gör en helt ny föreställning med nya vackra dräkter.

– Det är alltid en ny föreställning, därför är det verkligen fantastiskt, och som alltid är det en oförglömlig kväll.

Andlighet

Azzurra Itri sade att för henne var föreställningens andliga aspekt det viktigaste.

– Jag är glad och rörd av det faktum att ett kompani med sådana bra artister har möjlighet att ge oss inte bara en vacker föreställning utan också en med ett djupt andligt innehåll för personlig utveckling. Jag vill verkligen berömma dem för det, sade hon.

Riccardo Colombo såg ett sätt att introducera Shen Yun till dem som inte vet om showen än – att man måste se den.

–  Man måste se den, absolut se den. Det finns inga ord som kan få någon att förstå, och inga ord kan beskriva föreställningens djup. Man måste absolut se den.

NTD Television & Nataly Teplitsky rapporterade.

Shen Yun Performing Arts Europaturné är över för 2015. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.