IT-chef om Shen Yun: "Jag är fortfarande lika hänförd"
Jesper Ljungberg med sällskap, på Shen Yun Performing Arts i Stockholm den 6 april, 2012. (Foto: Frank Zhu, Epoch Times)


Jesper Ljungberg, Motala, såg Shen Yuns sista Sverige-föreställning för året tillsammans med sin flickvän Lisa Pettersson. Ljungberg är IT-chef för en av Shen Yuns sponsorer, säljföretaget Sales Competence.

– Jag har sett dem en gång tidigare och tycker verkligen om föreställningen. Nu ser jag att de har arbetat hårt för att göra nya saker och jag är fortfarande lika hänförd. Jag är svag för musik, och sången och pianot var jättebra! sade Ljungberg som själv spelar i ett band.

Han hade dock hoppats på att få återse ett av de traditionella kinesiska instrumenten, den 3000-åriga erhun, som fanns med i programmet förra gången han såg showen:

– Det var helt otroligt. Det är inget instrument man får se ofta. Annars tyckte jag det var jättebra. 

Han har själv inte rest runt mycket i Kina men ändå fått höra en del om hur landets invånare har det:

– Jag tycker inte om orättvisorna och det dåliga som sker. Det måste vara jobbigt för dem som bor där. Eftersom jag inte vet så mycket om hur det är att växa upp i ett kommunistiskt land, kan jag bara jämföra med Sverige, sade han.

– Om Shen Yun kommer tillbaka nästa år ska jag se dem igen, avslutade Jesper Ljungberg.

Frank Zhu och Veronica Örfelth rapporterade. 

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen.

Nästa anhalt under turnén 2012 är Palais des Congrès i Paris i Frankrike den 10 april och avslutas i London 12 – 15 april. 

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org