Israeliska stridsvagnar i Gaza City
Palestinier söker efter överlevande efter en israelisk luftattack, Gaza City, 20 november 2006. (AFP PHOTO/MAHMUD HAMS)


Israeliska soldater och stridsvagnar trängde tidigt på tisdagen djupt in i Gazaremsan i två separata räder. Ett 30-tal stridsvagnar rullade in i området Zeitoun i hjärtat av Gaza City, ett känt fäste för militanta palestinier.

Det utbröt skottväxling, men det fanns inga rapporter om skadade eller döda. Det föreföll vara den mest intensiva israeliska räden in i Gaza City sedan den senaste offensiven inleddes i juni.

En mindre israelisk styrka tog sig in i Beit Laihya i norra Gazaremsan, ett område mer utsatt för israeliska räder med syfte att stoppa raketbeskjutningen mot israeliska städer.

En talesman för Israels armé bekräftade att marktrupper gått in i Gazaremsan men lämnade inga övriga detaljer.

Sedan offensiven inleddes i somras har över 320 palestinier dödats, runt hälften av dem civilpersoner. Räderna in i Gaza har intensifierats sedan en israelisk kvinna dödades i staden Sderot i onsdags i förra veckan av en palestinsk raket.

Israels försvarsminister Amir Peretz sade på måndagen att Israel kommer att fortsätta jaga militanta grupper som avfyrar raketer mot israeliska mål, men inte har några planer på att återockupera Gazaremsan. Den judiska staten lämnade Gaza förra året.

Under måndagen dödades två palestinier i Gaza City när deras bil träffades av en robot från en israelisk helikopter. De två var lokala ledare för Hamas väpnade gren.. Fyra personer som fanns i närheten, bland dem två barn, skadades vid attacken.

i Jeriko på Västbanken sköts en 17-årig palestinier ihjäl sedan han närmat sig israeliska soldater med en pistol i handen. Det visade sig efteråt att det inte var ett riktigt vapen.