Israel intensifierar attackerna mot Gaza
Kraftverket Nuseirat brinner i bakgrunden i Gaza den 29 juli 2014. Det är det enda kraftverket Gazaremsan får elektricitet ifrån, sade energiansvarig i Palestina idag. (Foto: Marco Longari / AFP/ Getty Images)


Israel intensifierade bombardemanget mot Gaza under tisdagen och slog bland annat till mot Gazaremsans enda kraftverk, en Hamasledares bostad, en TV-station och en central moské, rapporterar nyhetsbyrån AP.

När konflikten gick in i sin fjärde vecka färgade eldsflammor natthimlen orange över Gaza. En tjock svart rökpelare steg upp från den brinnande bränsletanken på kraftverket.  

Invånarna på Gaza får elektricitet endast från det kraftverket och lite från Israel och Egypten. Under de senaste tre veckorna har de flesta invånarna bara haft ström några timmar. Nu kommer situationen troligen förvärras ytterligare.

Israels premiärminister Benjamin Nethanyahu varnade på måndagen för en förlängd konflikt. Det var inte klart om detta innebar att gå längre än det ursprungliga målet, att decimera Hamas förmåga att skjuta raketer och förstöra deras militära gränstunnlar.

Redan nu är striderna i nivå med invasionen för fem år sedan.

Hamasledaren Ismail Hanlyehs bostad förvandlades till en hög spillror men ingen blev skadad vid bombningen i gryningen. Israel har slagit till mot flera av Hamas ledares bostäder men ingen har dödats då de verkar ha gått under jorden.

BBC rapporterar att över 100 palestinier dödades i de 60 flyganfallen. En medarbetare från FN sägs vara bland de dödade.

Över 1 110 palestinier har dödats och 6 500 skadats sedan den 8 juli enligt en tjänsteman från Gaza. FN uppskattar att 75 procent av de dödade är civila.

Israel har förlorat 53 soldater och två civila och en thailändsk arbetare, skriver AP.