Israel fortsätter flyganfallen mot Hamas
Människor av både arabiskt och judiskt ursprung deltog i en demonstration för fred i den israelisk-palestinska konflikten den 12 juli 2014 Tira, Israel. Israeliska raketer har dödat människor i hela Gaza, medan Hamas fortsätter att avfyra raketer in i Israel . (Foto: Andrew Burton / Getty Images)


Israel har fortsatt flyganfallen mot Gaza under lördagen. Totalt har mer än 150 palestinier dödats under fem dagar, rapporterar AP. Israel har ignorerat internationella vädjanden om en vapenvila, och utökat sina bombmål på lördagen till civila institutioner med misstänkta kopplingar till Hamas och meddelade att det skulle slå till mot norra Gaza "med stor kraft" för att förhindra raketattacker därifrån mot Israel.

Minst 16 personer dödades i israeliska flyganfall mot Gaza under lördagsnatten, uppger räddningstjänsten. Det var den tuffaste natten hittills, enligt en Gazabo, rapporterar SVT: s reporter på plats i Gaza.

Östra Gaza har varit värst drabbat och den huvudsakliga attacken var riktad mot Rawhi Mushtaha, en av Hamas politiska ledare, som ska ha överlevt attacken, skriver SVT. 
 
Israels raketer träffade en moské där Hamas påstås gömma sina vapen,
rapporterar AP. Enligt militären har de slagit till mot 1100 mål, bland annat Hamas raketramper, kommandocentraler, vapentillverknings- och lagringsanläggningar. Förutom moskén träffades också välgörenhetsorganisationer, banker och ett hem för funktionsnedsatta i Beit Lahiya, där två kvinnor dödades.

Ashraf al-Kidra, talesman för Gazas hälsoministerium sade att lördag nattens flyganfall hade höjt dödssiffran till mer än 125 och minst 920 skadade. Senare har AP rapporterat att minst 150 palestinier däribland många civila har dödats.

Sverigesradio.se skriver att Kuwait har begärt att Arabförbundet ska ha ett möte om ”den förvärrade situationen” på Gazaremsan. Det väntas hållas på måndag, enligt en källa från Arabförbundet.


I New York
har FN:s säkerhetsråd
påkallat enhälligt för en vapenvila, medan Storbritanniens utrikesminister sade att han kommer att diskutera insatser för vapenvila med sina amerikanska, franska och tyska kollegor på söndag.

USA är berett att medla i konflikten och flera andra ledare har uttryckt oro över våldet, som är det värsta i Gaza sedan november 2012. Men israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att insatsen i Gaza ska fortsätta tills ”lugnet har återställts”.

 – Inga internationella påtryckningar kommer att hindra oss, har han sagt, enligt SR.

Svenska utrikesdepartementet uppmanar alla svenskar att lämna Gazaremsan med anledning av det osäkra läget.