Islamiska staten kommer att få stå sitt kast säger Franklin Graham
Extremist från Is pekar hotande med en kniv. (Skärmdump från en video som påstås vara från från Is)


Den amerikanske predikanten Billy Grahams son, Franklin Graham, säger att den islamiska staten, IS, förr eller senare kommer att få stå sitt kast.

”Stormen nalkar sig”, skriver han på sin Facebooksida. Varför fördömer inte världens muslimska ledare dessa handlingar? Kan ni föreställa er vilket ramaskri det skulle bli ifall 21 muslimer blivit halshuggna av kristna?"

Nyligen halshögg terrorister från IS i Libyen 21 koptiska kristna på en strand. De videofilmade handlingen och lade ut videon på Internet.

I en flitigt delad post på Facebook skriver Graham att han undrar varför president Barack Obama inte uttalade sig i hårdare ordalag i veckans terroristkonferens.

Egyptiska medborgare

Vidare skrev han: ”Jag är förbryllad över varför vår president inte erkänner sanningen, och kallar islamsk extremism för vad det är. I ett uttalande i Vita huset kallades de halshuggna för ”egyptiska medborgare” utan att identifiera dem som kristna. Sanningen är att deras barbariska mördare öppet sagt att de dödades för att de var ”folk av korset”. Varför ser det ut som presidenten fortsätter skydda islam och inte vill öppna ögonen och se sanningen?”

Graham tillade att IS helt och hållet är inriktade på sin ultimata agenda att skynda på den slutliga apokalypsen.

Hans kommentarer kommer efter fredagens rapport att irakisk militär meddelat att de tänker inleda en offensiv mot terroristerna i Islamiska staten.

Samtidigt försöker den Islamiska staten expandera och slå rot i hela Mellanöstern. De kämpar hårt i Syrien – som är en del av dess moderland – där de har stagnerat eller till och med tappat mark medan de slåss mot olika fiender på flera håll.

Is på defensiven

Extremisterna håller ett fortsatt stadigt grepp om ungefär en tredjedel av Syrien och Irak. Men det verkar ändå att de för första gången, sedan de svepte in över området förra året, är på defensiven i Syrien. Månader av USA-stödda flyganfall och markstrider har haft effekt.

Kurdiska styrkor gav terroristerna deras största nederlag då de drevs bort från gränsstaden Kobane i norra Syrien förra månaden. Enligt kurdiska befälhavare, och den Storbritannien-baserade övervakningsgruppen Syrian Observatory for Human Rights, har de kurdiska styrkorna tillsammans med syriska rebeller tagit tillbaka cirka 215 byar i området.

Översatt från engelska.