Isha Williams: "En otrolig upplevelse"


Onsdagen den 25:e augusti hade några i den amerikanska huvudstaden det “underbara nöjet att se Shen Yun” framträda. Så sade Isha Williams, syster till tennisstjärnorna Venus och Serena Williams. Hon såg Shen Yuns show på premiärkvällen i Kennedy Center´s Opera House.

Isha Williams, som delade med sig av sina intryck från föreställningen, kallade den ”vacker, otroligt vacker”. Hon sade att det var berättelserna, gestaltade genom dansen, som berörde henne mest.

Shen Yun framför flera berättelsebaserade danser som ger liv åt historier från det forna Kina. Några danser berättar också moderna historier om mod och kurage.

– Det här är historier som liksom sysselsätter folk i alla åldrar, som entusiasmerar folk och ger lärdomar till nästa generation och nästa generation, sade Williams om några av historierna och myterna i danserna.

En scen som hon tyckte var särskilt gripande var framförandet i dansen där en mamma och hennes dotter förföljs i Kina för att de utövar meditationsmetoden Falun Gong. I dansen Inget kan stoppa den gudomliga vägen, dör mamman efter att polisen misshandlat henne för att ha övat i parken. Men för henne är döden inte slutet på livet.

Williams sade att hon greps av den här berättelsen:

– Om friheten att få utöva det man vill utöva oavsett tro och trossystem, att kämpa för det man känner är hedervärt och rätt.

– Alltihop var verkligen ofattbart, sade hon om föreställningen.

Hon beskrev sin upplevelse när hon kom ut i pausen för att hämta andan. Hon sade:

– Under föreställningen insåg man inte ens att något pågick på scenen som var så mycket större än själva föreställningen självt, det var något fridfullt som pågick och något liksom gudomligt.

Hon fortsatte:

– Det var känslan man får efter att ha varit där med dansarna eftersom de gör det de gör, musiken, tenorerna, sopranen, jag menar bokstavligt talat, hela föreställningen, produktionen, det var verkligen en otrolig upplevelse.

Efter föreställningen sade hon att ikväll tar hon med sig frid hem.

– Jag känner mig mycket fridfull och lugn.

Hon sade att hon också tar med sig programbladet hem, ”med namnen på alla fantastiska dansare som jag fick se”.

På frågan om hur hon ville beskriva föreställningen sade hon:

– Man måste uppleva den! Det finns knappt ord för att beskriva den förutom att säga att den var vacker och den var underbar, men det här är en av de saker som man måste uppleva för att själv få känslan.

– När man lämnar teatern mår man bra! Och den känslan får man inte från en konversation, man måste gå dit och man måste se den.

– Jag hoppas att jag kan se dem här igen, i Kennedy Center, nästa år, eller i New York eller på något annat ställe som vi åker till.

Shen Yun Performing Arts framträder i Kennedy Center Opera House i Washington D.C., fram till den 29:e augusti, för att därefter återvända den 12:e september till Performing Arts Centre, SUNY, Purchase College.

För mer information se hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/41665/