Iransk exilförfattare blev glad av Shen Yun
Bahar, en iransk exilförfattare med sin dotter Jalis. (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)


Bahar, en iransk exilförfattare tog med sin dotter, Jalis, för att se Shen Yun Performing Arts föreställning den 18 april. Far och dotter var rörda av numret Himlen väntar oss trots förföljelse.

Dansen beskriver en far som orubbligt övar Falun Gong, en andlig disciplin förbjuden i Kina. Han förföljs till döds, men dansen förmedlar en kinesisk övertygelse om att de goda i slutändan belönas.

Basar berättade: ”Hon [Jalis] tyckte också om dansen med familjen. Hon frågade mig hela tiden: ”Vad hände? Varför steg pappan [i föreställningen] upp till himlen?”

Vid tanken på att pappan steg upp till himlen för att han var en god människa utbrast Jalis: ”Ja!” Och klappade sina händer. Bahar sade: ”Jag är väldigt lycklig. Jag ska försöka skriva en artikel lite senare om detta.”

Enligt programmet presenterar Shen Yun artisterna verk som ”lyfter fram den vackra och gudomligt inspirerade traditionella kinesiska kulturen”. Danserna skildrar antika legender, berättelser om historiska personer och berättelser som representerar den nutida kinesiska historien.

– Jag tyckte väldigt mycket om den. Jag är från Iran och är författare och jag tycker om kinesisk historia. Jag skriver om persisk historia, sade Bahar.

Han satt i iranskt fängelse på grund av en bok han skrev. Han flydde till väst och har bott i Amsterdam i många år. Han sade att hans bok är ”en persisk berättelse”.

Han kände att han såg Kinas själ i föreställningen.

– Artisterna är så aktiva, alla var så aktiva. Jag antar att den kinesiska själen är sådan…

Jalis avbryter och säger:

– Den var väldigt bra!

– Många människor säger att kineser är mycket tysta, men det finns en storm i deras hjärta, livets storm. De är mycket aktiva, säger Bahar.

Bahar har en önskan.

– Om du har möjlighet, hälsa till musikerna från mig. Ingen ser dem, men de stöttar en sådan fin show. Jag förstår mig inte så mycket på musik, men jag tycker om att lyssna på denna musik, säger Bahan.
 
Föreställningen är ”verkligen fantastisk”


Van Kleef med sin dotter Shirley (Florian Godovits/The Epoch Times)

Van Kleef med sin dotter Shirley (Florian Godovits/The Epoch Times)

Shirley, en 10-åring som utbildar sig till dansare, satt i publiken. Under pausen hjulade hon utan händer.

– Jag älskade danserna, säger hon uppriktigt.

Hennes mamma berättade att hon lägger ner 22 timmar i veckan på dansundervisning.

– Jag tyckte om allt. Dräkterna och danserna är underbara och färgerna är vackra. Det här är en liten del av våra rötter, eftersom min far är från Hongkong och han skulle ha gillat det, säger Van Kleef

– Showen är fantastisk, jag är helt tagen! Det finns inga ord som kan förklara. Det är andra gånger jag ser showen. Förra gången såg jag den i Haag. Helt otroligt! Dräkterna, danserna, det är helt otroligt!, säger läraren Van Acvet.


Van Acvet. (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)

Van Acvet. (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)

Hon känner ett speciellt intresse för den kinesiska kulturen.

–  Jag är intresserad av all slags kultur och det har att göra med Falun Dafa och Shen Yun. Jag vet också om förföljelsen.”

– Orkestern var också underbar, musiken var verkligen gudomlig. Erhu, [ett tvåsträngat kinesiskt stråkinstrument] det speciella instrumentet från Kina, var verkligen imponerande. Jag gillade även pianot. Showen är underbar, verkligen underbar. Den manliga sångaren, hans röst var verkligen speciell. Han stod faktiskt långt från mikrofonen, men rösten hördes i hela salen. Showen var verkligen fantastisk.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Perfroming Arts 2009 världsturné. För mer information besök www.ShenYunPerformingArts.org

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15646/