Irakiska kristna kyrkor ställer in julfirandet
Irakiska kristna lämnar Sayidat al-Nejat kyrkan där en terroristattack dödade 46 människor. Nu lever de kristna i rädsla och har stoppat julaktiviteter som en följd av Al Qaida massakern. (Foto: Ali Al-Saadi / AFP)


Kristna kyrkor i Irak har ställt in eller minskat på julfirandet av säkerhetsskäl efter att ett flertal attacker under de senaste månaderna har riktats mot kyrkor och andra byggnader och områden med kristen anknytning, rapporterade nyhetsorganisationen Christian Science Monitor.

Kyrkor i Bangkok, Kirkuk, Basra och Mosul har bett sina medlemmar att inte pynta sina hem, och kyrkorna ställde in julmässan och planerat julfirande.

En terroristgrupp, Iraks islamiska stat, har hotat 11 kristna ledare. Gruppen med kopplingar till Al Qaida, har tagit på sig ansvaret för självmordsattacken den 31 oktober som dödade fler än 40 kristna i i en kyrka i Bagdad.

Enligt en rapport från Amnesty International har man fått kännedom om 65 attacker mot kristna kyrkor i Irak från mitten av 2004 till slutet av 2009. Förra månaden ökade våldet mot kristna och ledde till att dussintals kristna familjer flydde mot den kurdiska regionen i Irak, enligt rapporten.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/47916/