IOK vill att gymnasternas ålder undersöks


På torsdagen meddelades Epoch Times i USA av Internationella olympiska kommittén (IOK) att man tänker undersöka frågan kring de två minderåriga gymnaster som deltagit och vunnit medaljer i sommarens olympiska spel i Peking. Detta sedan nya bevis bekräftat flickornas för låga ålder.

Efter att först ha avfärdat påståendena om de kvinnliga gymnasternas ålder har nu Internationella olympiska kommittén (IOK) uttryckt att det ”framkommit ytterligare element i ämnet”.

I ett epost-meddelande till Epoch Times skriver IOK:s medieansvarige, Emmanuelle Moreau, att ”IOK har bett det Internationella gymnastikförbundet att ta reda på mer. Så vitt vi förstår görs detta omedelbart”.

Bevisen som framkom de senaste dagarna bekräftar att flickorna He Kexin och Yang Yilin är 14 år och inte 16 som de kinesiska myndigheterna hävdat. (Se tidigare artikel)

Philippe Filacci, ansvarig för gymnastikförbundets mediekontakter i Peking, har via telefon bekräftat att han känner till de nya bevisen och att dessa nu undersöks.

Epoch Times har försökt nå de relevanta kinesiska myndigheterna för en kommentar, men utan framgång.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/world/underage-chinese-gymnasts-IOK-fig-3151.html