Interpol efterlyser pedofil
Interpol vädjar om allmänhetens hjälp att identifiera och lokalisera denne man. (Foto: Interpol)


Interpol vänder sig nu till allmänheten i hela världen för att få hjälp att identifiera och lokalisera en man som avslöjats vara pedofil. Mannen har synts på cirka 100 bilder där han utnyttjar unga pojkar sexuellt.

– Polis över hela världen har gjort allt för att finna den här mannen som uppenbarligen utgör fara för barn och nu ber vi allmänheten om hjälp […] för att skydda fler potentiella offer från ofredande, säger Interpols generalsekreterare Ronald K. Noble i ett pressmeddelande.

Interpol gjorde en liknande vädjan förra året vilket resulterade i att allmänhetens tips ledde till en snabb arrestering av pedofilen Christopher Paul Neil i Thailand.

Efter den lyckade operationen drev Interpols generalförsamling igenom en resolution som innebär att man nu låter organisationen offentliggöra information om förbrytare när det gäller utredningar kring sexuellt utnyttjande av barn.

– Vi hoppas nu att allmänheten runt om i världen igen ska spela en viktig roll i att spåra den här mannen som annars kan fortsätta att utnyttja barn sexuellt.

Bilderna på mannen upptäcktes för två år sedan och därför påpekar Interpol att mannen med största sannolikhet ser något äldre ut nu. Personer som kan tillhandahålla information om mannen uppmanas kontakta sin lokala polisstation eller Interpols generalsekretariat. Allmänheten uppmanas att inte själva ingripa om mannen påträffas.

Fler bilder på mannen finns på: http://www.interpol.int/Public/THB/ident200805/Default.asp