Internetkampanj vill få stopp på organskörd i Kina
Stoppa levande organskördslogon på ett företags anslagstavla i Washington DC. (Foto: Epoch Times)


Efter Barack Obamas och Mitt Romneys utrikespolitika debatt har USA:s relation med Kina fått stor uppmärksamhet. Samtidigt pågår det en rörelse som uppmanar Kinesiska kommunistpartiet att upphöra med organskörd från levande människor.

Nu när den amerikanska presidentvalskampanjen börjar lida mot sitt slut finns det en rörelse som kräver ett slut på levande organskörd. På Youtube finns flera videor som avslöjar kommunistpartiets organskördsbrott.

Dessa videor försöker uppmärksamma brotten om organskörd, tillsammans med ett halvt dussin brev som levererats till president Obama och republikanska kandidaten Mitt Romney, samt aktioner på gräsrotsnivå.

En video börjar med att introducera “organfarm” i Kina och menar att på dessa “organfarmer” dödas folk för sina organ som sedan säljs till rådande marknadspriser. Videon ”Labor Camp – The Organ Farm in China” uppmanar varje tittare att introducera videon till tio vänner och ber folk att sätta upp logon från kampanjen ”Stoppa organskörd” på allmänna platser.  

I videon som nämndes ovan konstateras att många av USA:s tidigare presidenter har skapat möjlighet för människor att fatta rätt beslut vid olika viktiga skeenden i historien; det är så USA har nått den position man har i världen i dag. Den uppmanar nästa president att i detta viktiga skeende av historien uppmärksamma levande organskörd.

På kampanjens Facebooksida Stoporgantheft finns kampanjmärken som folk kan skriva ut och sätta upp på allmänna platser. De kan nu ses på anslagstavlor, kontor, caféer och andra platser.

Yue är grafisk
designer i Virginia. Hon stödjer aktivt kampanjen Stoppa organskörd och har satt upp många kampanjmärken i butiker i närheten av hennes hem och lagt ut bilder som hon tagit på dem på sin Facebooksida.

– Under de senaste åren har jag märkt att livskvaliteten har försämrats i Amerika. Jag tror att Amerika har varit mäktigt och framgångsrikt tack vare att det alltid har stått upp för sina värderingar. Men när det gäller levande organskörd har USA inte tagit ställning. När den här ondskan en gång blir fullständigt avslöjad, hur kommer USA att få det i den perioden i historien?, sade hon i en intervju med Epoch Times.

– Jag är säker på att många människor har ett samvete och en känsla för rättvisa, så jag vill att fler ska få få veta om detta brott.

Den 22 oktober publicerade Eamonn Fingleton, tidigare redaktör för Forbes och Financial Times, en artikel på Forbes nyhetsblogg där han rekommenderar båda presidentkandidaterna att titta på videon som handlar om organskörd.

”Om inte denna video får Amerika att uppmärksamma de etiska aspekterna av Kinas uppgång, då kommer ingenting att hjälpa”, skrev Eamonn.

I videon avslöjas att kinesiska regimens militärsjukhus inte bara har fastställt priserna för organtransplantationer utan också att ”normalt är väntetiden för levertransplantation en vecka”. Undersökningar har kommit fram till att den kinesiska regimen inte bara håller sig med en stor levande organbank utan också är inblandad i massmord. Organen uppges komma från tiotusentals Falun Gong-utövare som anmälts försvunna i Kina.

Eamonn skrev att denna tillsammans med en annan video som behandlar Kinas utmaning mot USA:s ekonomi ”understryker vidden av Amerikas misslyckande att förstå det verkliga Kina”.

Kinesisk originalartikel

Den engelska versionen kan läsas här