Inspirerad av danskonsten
En mexikansk kvinna dansar i en parad i Melbourne, Australien. (Foto: Win Naing/Epoch Times)


Från traditionell till samtida kultur, eller som en modern form av konstnärligt uttryck, är dans en visuell konstform som lätt uppskattas av människor i alla åldrar.

År efter år imponeras publiken av strålande koreografi i olika stilar, från balett till burlesque, från sällskapsdans till breakdance – och då är det ändå bara början.

Uppsättningar som använder dans som ett inslag kan väcka upp olika känslor, unika för var och en i publiken. Att titta på olika dansstilar kan ta dig från en extrem till en annan. Klassisk kinesisk dans kan skapa en majestätisk upplevelse, direkt från gudomlig kultur, medan traditionell afrikansk dans ger vibrationer från forntida stamdanser.

De många olika kulturerna
runt om i världen förser oss med en nästan oändlig källa av olika dansstilar. Fastän många kulturer uppskattar dans som underhållning och konst, är det för en del folkslag ett firande och ett sätt att leva.

Australiens egen historia inkluderar Aboriginal och Torres Strait dance, som är en väsentlig del av livet bland infödingarna.

Det finns två sätt att bli indragen i dansvärlden. Det första sättet är att titta, genom att gå och se musikaler, dansföreställningar, balett eller en av de många olika danstävlingarna som bara väntar på en fjättrad publik.

Ett annat sätt att omfamna danskonsten är att ta steget rakt in på scenen och bli en del av föreställningen eller åtminstone lära sig hur man blir en del av den. Danslektioner i olika stilar har snabbt blivit ett sätt att umgås, ha roligt och hålla sig i form.

De dansstilar som
erbjuder undervisning i dag är så omfattande att det först kan bli svårt att hitta exakt det du söker och är intresserad av. De många dansstilarna sträcker sig mycket längre bort än till de traditionella dansstilarna, som balett och jazzbalett och inkluderar hip-hop, sällskapsdans, salsa, afrikansk och irländsk dans.

Den populära dansföreställningen; Så du tror att du kan dansa? visar sin första säsong på australiensisk TV. Föreställningen börjar med en nationell audition för att plocka ut de bästa dansarna i Australien. Dansarna har talang inom många olika dansstilar. De 20 främsta dansarna paras ihop och får instruktioner av några av Australiens bästa koreografer. Till slut blir det en vinnare kvar, de röstas ut som individer av en jury och tittarna.

Tillsammans med det stora underhållningsvärdet, så har det också skapat ett större intresse bland människorna att involvera sig i dans.

Om du tror att du kan dansa eller bara tycker det skulle vara roligt att försöka, se efter hos en lokal dansskola om de har klasser för vuxna. En del hälsoklubbar och gym erbjuder danslektioner eller så kan du hitta en workshop som specialiserat sig på en mer traditionell stil.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-30/69974.html


Kinesiska kvinnor dansar i dräkter i stil med den gamla Tangdynastikulturen. (Foto: MoJarrod Hall/Epoch Times)

Kinesiska kvinnor dansar i dräkter i stil med den gamla Tangdynastikulturen. (Foto: MoJarrod Hall/Epoch Times)