Inre styrka besegrar tortyr
Crystal Chen lever i frihet i USA efter att ha förföljts i Kina för sin tros skull under sex fruktansvärda år. (Foto: Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)


Fyrtio fångar tvingades stå vända mot väggen i den lilla, dystra cellen medan Crystal Chen torterades. Polisen ville vara säkra på att de hörde tortyren men inte såg den. Deras förra offer hade svimmat, så Chen var en ny utmaning.

De kastade ner henne på golvet och fyra storvuxna män från Kinas ökända 610-byrå höll fast hennes armar och ben.

De kapade botten på en vattenflaska för att använda som tratt. En halvkilospåse med salt hälldes ner i flaskan tillsammans med en skvätt vatten för syns skull. Chens ögon täcktes för med en smutsig handduk . Vakterna pressade flaskans öppning mot Chens tänder och försökte bända upp hennes mun med en gammal tandborste. Hon spjärnade emot, eftersom hon visste att saltet kunde döda henne.

Den kvinnliga vakten fick männen att rispa hennes fot med en pinne vilket fick henne att flämta till.

– Jag fick salt överallt i munnen och näsan, berättade Crystal i en intervju i New York efter att hon anlänt till USA den 13 maj.

– Det var en brännande smärta i halsen och näsan. Jag kunde inte andas; jag trodde jag skulle dö.

Chen sade att hon kämpade hårt mot smärtan när hon bestämde sig för att slappna av och be om inre styrka för att härda ut. Nästan genast beordrade den ansvarige vakten att tortyren skulle upphöra. En av vakterna som höll fast henne föll omkull.

– Jag kräktes salt och blod de följande dagarna och kunde inte äta. Mitt tandkött var helt blodigt och jag kunde knappt prata, men de tog inte av mig handbojorna.


Konstnären Weixing Wangs avbildning av en Falun Gong-utövare som utsätts för tvångsmatning av den kinesiska polisen. Man för in slangen för att orsaka smärta och sedan tvångsmatar man offret med stora mängder salt eller andra substanser. (Image Courtesy of FalunArt.org)

Konstnären Weixing Wangs avbildning av en Falun Gong-utövare som utsätts för tvångsmatning av den kinesiska polisen. Man för in slangen för att orsaka smärta och sedan tvångsmatar man offret med stora mängder salt eller andra substanser. (Image Courtesy of FalunArt.org)

Rum 212 i Tianhedistriktets interneringscenter i staden Guangzhou i Kina var platsen för Chens första erfarenhet av tortyr. Hon var 27 år gammal och hade utövat den andliga metoden Falun Gong i tre år. Chen greps precis innan jul 1999 efter att hon lämnat in en petition till den centrala petitionsbyrån, där hon uttryckte sin önskan att förföljelsen av Falun Gong skulle upphöra.

Sex dagar efter att hon släppts från interneringscentret dog Gao Xianmin, en manlig utövare, efter att han utsatts för samma våldsamma salttortyr.

Chen hade snabbt sparkats från sitt arbete för att ha ”brutit mot arbetsdisciplinen”. Hon var en av hundratusentals Falun Gong-utövare som trakasserats på jobbet och blivit av med anställningen under förföljelsen i Kina.

År 2000 greps Chen igen och sattes i ett interneringsläger i Hebeiprovinsen.

– De kedjade fast mig vid ett element i tre dagar och tvingade mig att säga mitt namn. Jag såg många medutövare från hela Kina som torterades med käppar, hängdes upp och elchockerades. De var täckta av svarta märken och brännskador, berättade Chen.
Konstnären Weixing Wangs avbildning av en Falun Gong-utövare som utsätts för tvångsmatning av den kinesiska polisen. Man för in slangen för att orsaka smärta och sedan tvångsmatar man offret med stora mängder salt eller andra substanser.

Tvångsarbetslägret i Chatou använde något annorlunda tortyrtekniker. 2000 dömdes Chen till två år där, utan föregående rättegång.

En morgon vid niotiden i Chatou leddes Chen till ett mörkt rum med alla fönstren förtäckta med tidningar.


Chen visar hur hon bands av kvinnliga missbrukare i arbetslägret där hon hölls fången. Internerna misshandlade henne oavbrutet i 14 timmar medan hon satt bunden. (Foto: Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

Chen visar hur hon bands av kvinnliga missbrukare i arbetslägret där hon hölls fången. Internerna misshandlade henne oavbrutet i 14 timmar medan hon satt bunden. (Foto: Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

– Vakterna kallade till sig några kvinnliga drogmissbrukare och band ihop mina händer och ben. De tvingade mig att sitta i dubbellotusställning och band ihop mina ben i den positionen. Sen bakband de mig och satt mig mitt i rummet. De misshandlade mig och förolämpade mig oupphörligt. Jag satt bunden så i 14 timmar utan att få gå på toaletten eller sova. Efter det hade jag ingen känsel i benen under lång tid.

Chen sade att Jiao Jian och Tang Yiwen, två medutövare, blev invalidiserade efter att ha utsatts för den här tortyren. 

– Omedelbart efter den här tortyren satte de mig i en annan position som kallas ”stående korsutsträckning”. De sträckte ut mina armar så långt det gick med handbojor och tvingade mig att stå upp i tre dagar utan uppehåll.

2004 var Chen tillbaka i interneringscentret i Tianhe, denna gång skulle hon vara där i två och ett halvt år. Där blev hon den förste som utsattes för tvångsmatning genom att få en slang nerkörd i magen via näsan.

– Fängelseläkaren visste inget om sondmatning genom näsan. De tvingade ner mig i en stol, kedjade fast mina händer och lutade mitt huvud bakåt. Därefter körde de ner en gummislang i magen via näsan. Fängelseläkaren drog den till och med fram och tillbaka flera gånger för att orsaka mer smärta.

Chen sade att de lämnade henne med slangen i flera dagar, med änden fasttejpad vid huvudet. Hon vågade inte dra ut den eftersom hon visste hur ont det skulle göra om de satte tillbaka den igen.

– Jag gav inte efter trots flera dagars tortyr. Polisen blev desperat och skickade mig till Guangzhous postsjukhus för att få en infusion. En polis sade till en vakt att ”vi borde skicka henne till Kanghua-sjukhuset för att bli våldtagen”.

Chen trakasserades sexuellt, men lyckades undvika att bli våldtagen.

Chen flydde till Thailand och lyckades till slut få FN-flyktingstatus och komma till USA, men det var en lång resa. Nu är hon fri och fast besluten att stoppa förföljelsen i Kina.

Den 20 juli i år har 10 år gått sedan kommunistregimen började sin förföljelsekampanj mot Falun Gong.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/18233/