Ingen hjälp åt översvämningsoffer i Kina
En restauranganställd travar sandsäckar för att hålla undan vattnet från Nanbinvägen i kommunen Chongqing i Kina. (Foto: China Photos/Getty Images)


Mycket stora regnmängder har fallit i den kinesiska staden Chongqing sedan 16 juli. Enligt officiella uppgifter har översvämningarna dödat minst 42 människor och 12 saknas, men det verkliga siffrorna kan vara betydligt högre.

Den lokala infrastrukturen för vatten, el, transporter och telekommunikationer har fått allvarliga skador. Förstörelsen beräknas kosta åtminstone 340 miljoner US-dollar.

Enligt människor i staden har översvämningarna förstört allt i sin väg, från boskap och grödor till byggnader. Men myndigheterna har inte skickat någon representant för att inspektera skadorna. I en telefonintervju med NTDTV medger det lokala regeringskontoret att det inte känner till några detaljer om översvämningen. Det arbetar enbart med återuppbyggnad.

Lokalbefolkningen säger att de är mycket missnöjda med makthavarnas fullkomliga brist på gensvar och stöd. De lämnas att ta hand om skadorna utan någon hjälp.

Se nyhetsinslaget

Se NTDTV:s nyhetsinslag “No” target=”_blank”>