Inga samtal med oppositionen i Syrien


Syriens president Bashar Assad avvisar alla försök att få till stånd ett samtal med oppositionsgrupper, enligt statliga medier på söndagen.

Statliga medier sade, ”Ingen politisk dialog eller politisk process kan lyckas så länge det finns beväpnade terroristgrupper som sprider kaos och destabiliserar landet, och riktar sig emot både civila och militära medborgare och vandaliserar privata och offentliga egendomar”.

Assad fattade sitt beslut under ett samtal med Kofi Annan, FN:s tidigare generalsekreterare, som är särskild representant för FN och Arabförbundet i Syrien.

Annan hade försökt att säkra ett avtal om eldupphör med Syrien och en grupp oppositionella soldater, av vilka många är avhoppare från armén. Några av avhopparna slåss under Det fria Syriens fana.

På lördagen sade Annan hans samtal med Assad varit ”omfattande” och ”uppriktigt”, enligt FN.

Den lokala samordningskommittéen sade att minst 63 människor dödades på lördagen över hela landet, med 46 dödade i Idlib, där armén försöker bryta genom en motståndsficka i den nordliga staden.

En grupp soldater med två stridsvagnar hoppade av och anslöt sig till Den fria syriska armén. Dessutom flydde invånarna i staden till den andra sidan av staden för att komma undan beskjutningen”, sade samordningskommittéen.

Översatt från engelska.