Inga besök på tio år


Den kinesiska demokratiförespråkaren Qin Yongmin har suttit fängslad de senaste tio åren. Hans familj ansöker varje år om att få besöka honom vid det kinesiska nyåret men de kinesiska myndigheterna har konsekvent nekat Qin besöksrätten.

Qin dömdes till 12 års fängelse 1998 på grund av ”omstörtande av statsmakten”. efter att ha grundat det kinesiska demokratiska partiet i Wuhan, Hubeiprovinsen.

Han har sedan tidigt 80-tal fängslats åtskilliga gånger för sina aktiviteter till stöd för reformer för demokrati och mänskliga rättigheter, inräknat åtta år i fängelse och två år i tvångsarbetsläger.

Qins dotter Adan var runt åtta år då hennes far sattes i fängelse 1998. När Adans skola stängde för det kinesiska nyåret nyligen planerade hon att besöka sin pappa men ansökan avslogs.

– Jag har inte sett min pappa på tio år nu och jag saknar honom väldigt mycket. jag hoppas han kan ta väl hand om sig i fängelset, sade hon. 

Fängelset gav ingen förklaring till att hon inte tillåts besöka sin far.

Qins före detta hustru, Li Jinfang, hävdade att Adan mottagit endast ett enda brev från sin far de senaste tio åren. Brevets innehåll tyder på att Qin hade skrivit till henne många gånger förut men att de har aldrig nått fram.

Enligt Li förvärras Qins hälsa alltmer och nu har han allvarliga magproblem.
– Hela hans familj oroar sig enormt för honom, sade hon.

De kinesiska människorättsförsvararnas nätverk rapporterade att myndigheterna inte har tillåtit Qin att ha någon kontakt med omvärlden sedan han fängslades, inräknat besök från familjen. Rapporten kräver av de kinesiska myndigheterna att åtminstone låta honom ha lite kontakt med sin familj.  

Översatt från engelska: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/10987/